Det rullar

Livet som tvåbarnsföräldrar. Jo men så att.. det rullar på i ganska bra takt.
Systrarna tycker mest om varandra i hela världen, det är tydligt. Att syskonkärlek kunde vara så stark det trodde jag inte. Och så vacker att se på.
 
Men ärligt talat så känns ganska många av dagarna som en transportsträcka mot framtiden. Inte för att jag längtar till något som ska komma, utan för att det är svårt att göra mycket av "här och nu" och "insupa" och "njuta av stunden". Det är nog det som är sanningen i det här med att vara hemma med två barn. Det går i ett, och det blir inte direkt någon tid för vila. Sen är det väldigt mycket som går enklare än med bara ett barn också, när jag tänker tillbaka på hur det var för tre år sedan när jag var hemma med Lily.
Kerstin, ja hon heter så vår minsting, är så mycket smidigare. Inte för att hon är väldigt annorlunda mot hur Lily var, utan antagligen för att hon mest får hänga med, och lära sig vänta redan vid tidig ålder. Dessutom har hon ju non-stop underhållning i form av en treåring i högform. Nästan hela tiden i alla fall.
 
Just ikväll var dock en sån där kväll där en undrar varför i tusan en utsätter sig för att ha barn. När trotsig treåring skriker nonstop, utan anledning mer än "jag vill inte borsta tänderna/duscha/kissa/ta på nattlinne - you name it" och lillasyster blir livrädd för detta skrikande och skriker ännu högre.
 
Men, nu sover barnen. Lugnet i huset är ett faktum, förutom knappandet på två datorer. En som jobbar och jag som skriver (och jobbar med företaget de få minuter det finns tid för det).
 
 
 
Lily&Isac - mammaledighet - trots
1