Med ledigheten kom solen

Tre dagar som mammaledig. Känns lite underligt, och jag har hittills inte varit särskilt ledig.
 
Det är nu vecka 40, bebisen kan komma vilken dag som helst och jag är börjar bli mer än redo att ta emot bebis. Nätterna är just nu både den efterlängtade och den något hatade tiden på ett dygn. Skönt att sova, när jag kan sova. Varje gång jag vänder mig, i sömnen, så vaknar jag och får liksom häva mig runt. Allmänt öm i höfter och rygg. Men jag ska verkligen inte klaga. Fortfarande pigg som få, igår monterade jag och satte upp en spaljé och planterade två klematis i rabatten. Gräva var inga problem! Sen undvek jag den 30 kg tunga jordsäcken och fick lite hjälp att hämta upp den från garaget av min snälle man.
 
Så idag sitter jag för första gången på ändan och tar det lugnt! Håret är fixat, bilen är tvättad, huset är i någorlunda skick - balkongen är byggd, utemöbler på plats och uterummet målat och inrett (på insidan), bebisens saker förberedda och vi väntar mest på att det ska sätta igång. Sen finns det ju alltid en mängd småsaker att fixa med. Sådär som när man har hus.
 
Jobbet som jag lämnade i måndags, har gått ganska lätt att släppa. Med en väl vald vikarie på plats och överlämning som gått enligt plan känner jag mig så avslappnad man kan bli kopplat till jobbet. Sen har jag ju lite problem att släppa saker, så jag kommer gå in och supporta i budgetarbetet i vinter och kommer hålla mig uppdaterad på vad som händer. I 6 månader har jag fått sätta min prägel på jobbet och det känns ju lite tidigt att släppa det redan. Men, 10 månader går snabbt och jag kommer ha fullt upp med två godingar här hemma.
 
Som vanligt har jag inga bilder tillgängliga på datorn. Alltså smartphones har ju gjort att man lätt tappar det där med fotografering, i alla fall sån som kommer in i datorn!
 
 
2
Marie

Hejsan!
Kom till Shanghai för några månader sen och stannar här några månader till för jobb. Vill bara säga att jag har lusläst din blogg! De första veckorna när allt kändes skrämmande och nytt var det så roligt att läsa igenom dina inlägg, se hur en annan svensk haft det och bli lite peppad! Shanghai börjar kännas häftigare och häftigare och jag trivs bättre för varje dag som går. Så tack för din blogg och ta hand om dig! :)

Josefine

Hej!
Kul att bebisen tittar ut snart :) Jag är i v. 32, så några veckor kvar! Längtar!

Ang. mobilbilder till datorn - har du ett backupprogram? min sambo har fixat så mina mobilbilder backupas till datorn och då finns alltid mobilbilderna tillgänliga där :)

Kram! /Jossetossefine på insta (har blogglust men inte kommit igång att starta min gamla blogg igen...)

Svar: Hej! Jag såg via IG att det var dags för er också snart! Kul!!
Har inget backupprogram till datorn, men idag har jag tagit tag i saken och både laddat över bilder från mobil till dator OCH laddat ned bloggappen så att jag kan använda mobilbilderna :) Nu ska bara intresset för att blogga tillbaka så att det blir lite mer än nonsens :)

Kram och lycka till med allt sista veckorna!
Hanna