Going mental

9 dagar över. 

9 dagar för mycket. Mental träning till nya nivåer. 

Fördelar:
1. Jag har hunnit jobba jättemycket med företaget, vilket varit ganska eftersatt. Så plötsligt trillar det in ordrar och ekonomi och bokföring är under full kontroll. 
2. Jag hinner faktiskt vila lite också. Är ju överdrivet pigg för att vara så gravid. Kanske för att jag sällan känner efter eller kastar in handduken. Men till och med jag är lite trött nu såhär i sluttampen. Sömning är rätt ord, så en powernap efter lunch, tidigt i säng och jag har sluta ställa klockan på 6 som jag  gjorde först två veckorna som ledig. 
3. Ju längre det går desto mer accepterar jag att jag faktiskt inte kan göra något åt saken. Där kom mognaden i allt detta. 
4. För första gången på säkert flera år har jag och C ätit lunch tillsammans, själva(!) på stan. Farmor är här och har Lily (ja vi trodde det drog igång igår med det var falskt alarm) 


Lunchen då. Vi pratade för ett par dagar sedan om hur trist det är att det i svenska medelstora städer bara finns pizzerior och hamburgerior. Känns otroligt förlegat! Ok, och ett och annat libanesiskt och om man har tur ett bra indiskt ställe. 
Men var är alla andra ställen?! Unika, roliga koncept med bra och smakrik mat?

Well, vi kanske inte letat så bra just på Jönköpingsscenen, men idag hittade vi till relativt nyöppnade Wrapped Burrito Bar. Riktigt fräscht ställe med roligt, litet, men väl genomtänkt tema. 
Burrito, naked burrito eller som sallad, med goda vällagade långkokta kött eller vegoinnehåll. 

Påminde lite om ett av Shanghais mest välbesökta (av utlänningar) tillhåll Cantina Agave. Jag undrar om Wrapped har söndagsbrunch med Free flow margaritas också.... 1

På övertid - igen
Jag var så säker på att denna bebis skulle komma tidigare. När jag tänker efter var jag nog lika säker med Lily. Men, här är jag igen, fyra dagar över tiden. Alltså en dag mer än sist! Och lagom frustrerad över situationen. 
 
Jag är ett planerings- och kontrollfreak. Och denna situation kan jag varken planera eller kontrollera. Det är lite som att ödet skrattar mig i ansiktet "försök ha kontroll över denna om du kan!" Så jag försöker ta det lugnt, vila, hitta på lagom givande saker. Har hållit igång ganska hårt fram tills nu. Ledig från vanliga jobbet men jobbar på med lilyisac.com istället. Fixar i trädgården, i huset, lämnar och hämtar Lily på förskolan. 
 
Men inte idag! C jobbar hemifrån tills bebis behagar dyka upp. Orolig att han inte ska hinna hem om det drar igång med fart. Det tar ju nästan en timma att packa ihop och köra hem ändå. Känns skönt att slippa den mentala stressen själv också. Kanske är det som behövs! 
 
Har lite svårt att släppa tankar kring vad som händer på jobbet också. Hur det går för min vikarie, för mitt team, för mina kollegor. Ganska duktig på att hålla mig ifrån mailen, men lite uppdaterad måste jag hålla mig! Det var ju det där med kontroll...  
 
Nähä, solen på väg igen. Vårt balkongbygge är klart och det kommer helt klart bli en favoritplats i vår och sommar. i slutet av förra veckan intogs frukosten i nya Fermob-möblemanget. Kändes fantastiskt!
 
 
amningssjal - mammaledighet

Med ledigheten kom solen

Tre dagar som mammaledig. Känns lite underligt, och jag har hittills inte varit särskilt ledig.
 
Det är nu vecka 40, bebisen kan komma vilken dag som helst och jag är börjar bli mer än redo att ta emot bebis. Nätterna är just nu både den efterlängtade och den något hatade tiden på ett dygn. Skönt att sova, när jag kan sova. Varje gång jag vänder mig, i sömnen, så vaknar jag och får liksom häva mig runt. Allmänt öm i höfter och rygg. Men jag ska verkligen inte klaga. Fortfarande pigg som få, igår monterade jag och satte upp en spaljé och planterade två klematis i rabatten. Gräva var inga problem! Sen undvek jag den 30 kg tunga jordsäcken och fick lite hjälp att hämta upp den från garaget av min snälle man.
 
Så idag sitter jag för första gången på ändan och tar det lugnt! Håret är fixat, bilen är tvättad, huset är i någorlunda skick - balkongen är byggd, utemöbler på plats och uterummet målat och inrett (på insidan), bebisens saker förberedda och vi väntar mest på att det ska sätta igång. Sen finns det ju alltid en mängd småsaker att fixa med. Sådär som när man har hus.
 
Jobbet som jag lämnade i måndags, har gått ganska lätt att släppa. Med en väl vald vikarie på plats och överlämning som gått enligt plan känner jag mig så avslappnad man kan bli kopplat till jobbet. Sen har jag ju lite problem att släppa saker, så jag kommer gå in och supporta i budgetarbetet i vinter och kommer hålla mig uppdaterad på vad som händer. I 6 månader har jag fått sätta min prägel på jobbet och det känns ju lite tidigt att släppa det redan. Men, 10 månader går snabbt och jag kommer ha fullt upp med två godingar här hemma.
 
Som vanligt har jag inga bilder tillgängliga på datorn. Alltså smartphones har ju gjort att man lätt tappar det där med fotografering, i alla fall sån som kommer in i datorn!
 
 
2