Planer för en ledig vår

Kanske har bloggen vaknat till liv delvis för att det plötsligt blev lite mer att blogga om :) Ni som redan följer mig på instagram kunde igår se en något lite rundare Hanna, i alla fall om magen.
Det vankas småsyskon och ikväll har jag och väninnan smsat mammaledighetsplaner. Det faller sig nämligen så att våra fina vänner ska ha barn nästan precis samtidigt. Igen! Lily och deras flicka är nästan jämngamla de också. Flyt i planeringen kan man säga.
 
Så nu lägger vi planerna för dagar fulla av en treåring i kombination med bebis x2. Storasyskonen ska få spendera lite pedagogisk tid med jämngamla och äldre kamrater på förskolan, men så blir det ju himla mycket häng utöver det. Det är öppnis i Kyrkan, på kommunens öppna förskola, lässtunder i bibblan, babysång och babysim som ligger i planerna. Onsdagen blir vilodag. Jaja, vi får se vad vi orkar med. Och hur snälla (eller jobbiga) småsyskonen blir. Sen har jag ju mitt kära företag, Lily&Isac som fortfarande rullar. Just nu är jag och min partner i inköpstagen och tidiga mornar och sena kvällar skickas det meddelanden mellan Kina och Sverige för att välja färger och stilar på nya sjalar och tofflor. Jag kommer nog ha att göra minst sagt. Men det är ju sån jag är, så jag gillar att ha livet. Trots att jag klagar på att det är lite för mycket som händer samtidigt ibland.
 
 
 
Jag har lite svårt att se att vi är på väg tillbaka till blöjbyten, vaknätter och otröstlig gråt. Gosiga lår och mjuka kinder. Lycka blandat med ren förskräckelse. Hur fixar man det med två! Men så många andra gör det ju, och med tre och fyra också. Så vi ska nog klara det vi med.
 
En stor skillnad mot mammaledig med Lily. Denna gången kommer jag vara i Sverige, ren luft, normalt klimat. Aktiviteter för mammor och barn, och många därtill! Ser fram emot en solig och rolig vår och sommar.
 
 
 
 
 
Gravid - Lily&Isac - LilyIsacdotcom - amningssjal - mammaledighet - syskon
2

Projekt på projekt

Det här med att renovera och projektera hemma. Att jobba heltid, ha ett företag, en två och ett halv-åring och försöka hålla ihop ett bygge av balkong och uterum. Min hjärna är så sugen på ett break! Julledigheten är mer än välkommen och faktiskt bara dryga två veckor bort. Tills dess ska bygget vara klart enligt planen och vi har då en stor fin balkong och ett nytt fräscht uterum att hänga i till våren. Isolerat, utan spindelinvasion från golvtrallen och med fungerande värme.

Men att det skulle vara så många beslut, så många samtal, möten, fler beslut och fler samtal - för en balkong och uppbyggnaden av ett rivet uterum. Det tar nog ett tag innan vi drar igång något nytt byggprojekt igen kan man säga. Den där gul-bruna tvättstugan från -77 får nog ett mindre lyft alá vitfärg istället för full renovering. Så kan vi tänka igenom alla val och möjligheter så vi slipper ta det on the fly senare.

Det mest positiva i allt detta. Det faktum att jag inte jobbar som projektledare längre, för att leda projekt hela dagarna på jobbet och fortsätta leda projekt när man är hemma blir lite tungt i längden.

Det andra positiva i allt detta är att en leverans på ny dator kom i veckan. Väldigt trevligt! Nu känns det plötsligt lite lättare och lite mer tillgängligt att starta en dator som inte tar 10 minuter att inse att man tryckt på start. Lite mindre positivt är att den nya vita fina datorn är lika tom som ett vitt blad. Dvs, no pics denna gången heller!