Working mom

Fjärde veckan som heltidsarbetande familj är vi inne på nu. Detta pussel alltså! "De dagarna är jag i Älmhult, kan du lämna/hämta då? Sen är du på resa, jag får fixa rubbet, sen Älmhult igen" Ja så har våra konversationer låtit de senaste tre veckorna. Vi har verkligen gått om vartannat jag och C, och det tar ju lite på krafterna, inte minst på Lily som säkert undrar varför en av oss är borta hela tiden. Men denna veckan har vi en helt vanlig vecka när vi båda jobbar "på hemmaplan" och ingen reser. Skönt, det behövdes lite återhämtning kan man säga.
 
För mig går det framåt med att sätt mig in i allt nytt. Nya kollegor, ny chef, nytt jobb - globalt... lite annorlunda än innan alltså så hjärnan spinner och nacken värker. En av nackdelarna med skrivbordsjobb som jag inte tänkt på tidigare (kanske för att jag spenderat all icke-arbetstid med att antingen träna eller göra nåt annat kul), denna konstanta spänning i rygg och nacke! Måste bli ett uppsving med yoga eller nån slagt sysselsättning i hemmet som innebär rörelse i nacke och axlar. 
 
Nu ska jag gå och laga mat, röra lite i grytor, det räknas väl som fysiskt ansträngande ;)
 
 
En bild från innan vardagen blev vardag på riktigt. Mina hjärtan!
 
 
 

Tillbakablickar

Var på en efterlängtat babyshower i helgen och det är ju inte utan att det väcker minnen till liv. Hur var det de där sista veckorna när jag inte gjorde annat än att vänta och vänta... 
 
Det var så roligt att få se min kära vän såhär precis på sluttampen. Vacker som en dag och verkade inte vare sig trött eller tung eller någonting. Bara ett stort leende hela tiden. Fick även tid till en liten fotosession med blivande mamman. Var längesedan jag fotade magar nu, med det var kul att damma av kameran som legat nedpackad länge.
 
Så kom det sig också att jag ikväll satt och letade efter en bild på mig själv att ha till en jobbsak, Med alla tiotusentals bilder som vi har i datorn är det förvånandsvärt svårt att hitta en bra bild på mig, ensam i bild (utan ett glas bubbel i handen....) Hittade en tillslut, men på vägen till den hittade jag också tillbaka till mappen med bilder från när Lily föddes. Just där och då var jag inte alls sådär förälskad i mitt lilla barn som en del säger att de är från första sekunden. Men nu, när jag tittar tillbaka. Vilket litet mirakel! 
 
 
 
att vara mamma - babycafe - kärlek
1