En snabblunch för vab-dagar

Att vård av barn aldrig kommer lägligt kan man ju räkna ut. Men förra veckan kom det ovanlig olägligt. C på jobbresa hela veckan och jag mitt i uppstarten av ett projekt. 

Fördelen med vård av sjukt barn är att det är allmänt accepterat att man plötsligt måste skjuta på möten och att mailen står oöppnad längre än vanligt, för att försöka jobba samtidigt som man har en ett och ett halvtåring springandes runt benen är stört omöjligt. 

Blev lite tillfälligt avundsjuk på dem som har jobb som innebär att när man är hemma och vabbar kan man släppa jobbet helt och hållet, och därmed ägna de få timmarna på dagen då barnet sover att ta det lugnt själv eller laga en god lunch eller så. Men det var en högst tillfällig känsla som försvann såfort hon var frisk igen. 

Min lunch då. 
En snabb pasta carbonara och en och en halv timme jobb. Carbonaran blev läcker och jobbet, det blev gjort! 1

Underbara dagar

En liten stund här innan middagen. Sen hamnar jag med all säkerhet här igen. Med mina nyanlända tidningar och inflyttningspresenten vi fick igår - bjudningboken Mingel och Festmat. Mycket träffande present, vi älskar ju att ha folk här på lite middag eller liknande! 


Sitter djupt tillbakalutad i soffan med ett stort glas vin och en liten hög med lördagslektyr framför mig. Håret luktar friskt av soliga höstvindar och mina kinder är rosiga av en utomhusdag. 

Jag blir ständigt förvånad av mig själv att jag kan njuta så av allt detta arbete med att fixa hemma. Idag har vi rensat ogräs från tidig förmiddag tills solen försvann, och det är otroligt tillfredställande. Den lugna takten, vår dotter som njuter av att vara ute och tillsammans med oss, vår trädgård som börjar se riktigt trevlig ut - om än lite tom på blommor och grönskande buskar än så länge- och att faktiskt vara kunna vara en hel dag, utan särskilda planer. 

Kvällen fortsätter vi med att äta lite gott och sedan planera för kommande omtapetsering och målning. På fredag kommer målaren hit och ger offert och då kan det vara bra att vi vet vad vi vill. Sen kanske jag ska ta och dela med mig lite bilder av vårt hus?! 

Njut av helgen som är kvar vänner