Luta mig tillbaka

Hemma igen efter en och en halv timma körning på mörka vägar. Avskyr att köra bil när det är mörkt och duggregnar. 
Har busat och gosat med mitt lilla troll en timma och lyckats undvika konflikter. Det är lite trixigt med lilla damen för tillfället. Hon går antagligen igenom någon slags "jag är ett och ett halvt år och har förstått att jag är en egen individ" vilket resulterar i väldigt mycket NEJ från hennes sida. Och en hel massa av att sätta sig på tvären för saker som i vanliga fall inte är några som helst problem. Det tär lite på orken emellanåt, särskilt då vi bestämt oss för att vara konsekventa och inte låta henne bestämma allt härhemma, men det är så trist att behöva säga ifrån på var och varannan grej. Ikväll var det mest glada miner som tur var. Och det är ju en fas som alla andra så bara att hålla ut! 

När jag nu landade i soffan efter läggningen och pustade ut, tänkte jag på gårdagens inlägg och att barn verkligen är ett bra sätt att släppa jobbet. Går liksom inte tänka på så mycket annat än Lily när vi är mitt uppe i bus, böcker och gos. En paus för trötta hjärnor. 

Men nu när jag hunnit landa in här hemma och ser bombnedslaget av leksaker runt ikring mig så smyger sig måsten på. Packa upp väska. Plocka undan leksaker. Laga mat. Vill yoga. Läsa min nya elle decoration som landade i lådan idag(förra numret tog mig tre veckor att ens öppna!). Ska packa en order från lilyisac.com osv osv... Tiden. Räcker. Inte. Till! 
Var är Ayin och matemkörning när man behöver den som bäst! Stunder som dessa kan jag verkligen verkligen sakna livet i Shanghai. 

1
Ida

Håller med! Det är svårt att hinna allt man vill och ofta slutar jag som en trött hög i soffan utan ork att ta tag i nånting. Men, mathandlingen klickar jag hem på nätet så den levererar sig själv en gång i veckan! Det är mitt bästa tips! Gör en matplanering på söndagen hemma i lugn och ro när du kan läsa kokböcker och se vad som finns i skafferiet. Sedan loggar du in på mathem.se eller mat.se (de två företagen jag känner till som är bra) klickar i alla varor du vill köpa och bokar leverans till dagen därpå. Så kommer maten förhoppningsvis ungefär samtidigt som du kommer hem från jobbet på måndagen. Jag ä l s k a r detta och tycker det är det allra bästa sättet att få lite mer ro och mindre stress i vardagen.

KRAMAR från Ida