Friday baby

Vin, mat, fredagkväll. Här kommer sanningarna. 


Det är fredag och vi tar igen oss efter ytterligare en arbetsvecka.

Det är lite så det känns just nu. Som att vi inte gör annat än att arbeta. Och laga mat och diska. Lämna på dagis och bädda sängen. Vi går upp, jag duschar och sminkar mig, slänger i mig en smörgås (som C varje morgon gör iordning åt mig eftersom han blir klar och åker först) dricker några munnar kaffe. Ofta på ståendes fot. 
Om jag har tur sover L fortfarande när jag äter men de gångerna är lätträknade. Många gånger vaknar hon just som jag hällt upp kaffet (jädrigt underligt sammanträffande) och det ska mitt i frukosten kläs på ny blöja och kläder, kokas välling och få i henne den. Iväg till dagis (idag hade hon med sig en snöborste slash isskrapa hela vägen för hon vägrade lämna den hemma. Och man får välja sina fighter) och så jobb. Plötsligt är det dags att åka hem igen. Fixa mat till L för den som hämtar på dagis - oftast inte jag eftersom jag lämnar, busa en och en halv timma (bästa studen på dagen för det mesta!) och så natta henne. Mat, kanske lite jobb eller tvätt och sånna där måsten och så bara att sova igen. För då är klockan på något underligt vis alldeles för mycket. Och inte har jag hunnit med att sy juldukar inför jul eller kuddfodral till Lilys myshörna denna veckan heller. 

Livet på en pinne? 

Jepp. Fy. Det låter verkligen riktigt jäkla trist. Men ärligt, kanska skönt på måna sätt och vis. Men städet outsourcar jag gärna snart ;) 


1
Josefine

Jag håller med. Våra liv ser exakt ut så också. Ibland undrar man om det alltid ska vara så, men när det händer nåt annat (jobbresa, semester, julledighet etc.) så är ju det superskönt, men ändå kan jag längta tillbaka till vardagen lite också på nåt vis... Länge sedan jag läste bloggar nu och kommenterade! Saknar bloggandet, men jag har liksom inte tiden? Vill göra så mkt mer av det och saknar det, kanske börjar nån gång igen. Får starta en bloggportal för stressade småbarnsmammor mitt i karriären kanske, hihi ;)
Ha en fin helg!