Vi är med hus!

Bilden och rubriken säger väl allt! Vi skrev förra veckan köpekontrakt på ett hus. Känns helt galet, ena stunden lever vi loppan i Shanghai, nästa har vi flyttat hem till Sverige med en bebis och plötsligt också köpt hus. 
 
 
Det går undan nu. Och det går bra! 
Vi har letat hus sedan vi flyttade tillbaka till Sverige, varför vänta, nu vill vi ha det där livet som vi pausade lite när vi flyttade ut för över fyra år sedan. Det går ändå aldrig jämföra livet i Shanghai med livet i Sverige, så vi går all in på ett liv i Sverige som vi tänker oss att det ska se ut, utan att vänta bara för väntandets skull. Och där kom huset med stort H och vi vann dessutom budgivningen. Det blir ytterligare ett nytt kapitel, och vi ser verkligen fram emot det. Det är jättesmidigt att bo i lägenhet, men vi längtar till lite mer frihet, lite mer trädgård, grill, barn som leker på gräsmattan, kanske att till och med försöka mig på att plantera lite kryddväxter, och rabarber!
 
Så, livet far vidare i en rasande fart, om två månader flyttar vi in i vårt hus! 
 
 
I torsdags när vi fick veta att vi vann så jublade vi, sen höll vi andan till i fredags eftermiddag när det skulle skrivas på. Sen firade vi! Samlade ihop den skara vänner som inte hade andra planer och skålade i Champagne och åt Cs goda pasta med pilgrimsmusslor. En lite bättre fredag än vanligt alltså.
 
 
 
hus - västanhem
5

Ordentligt invigt

I lördags när första dagens kalas var över dukade jag snabbt från barnkalas till vuxenmiddag. Tranåsgänget stannade på middag på kvällen. Så skönt det är att kunna bjuda tillbaka med middag hemma efter alla bjudmiddagar hemma hos dem under de år vi varit besökare i Sverige på sommar och vinter. Jag älskar att ha gäster! Det är faktiskt något som är allra viktigast med vårt val av boende, att vi måste känna att vi kan öppna vårt hem för mycket gäster. I love it! 
 
 
Nu är bordet vi köpte från Ikea behandlat med en vitpigmenterad olja. Det obehandlade furubord vi tänkte slita med hälsan och låta få spår från besökare och fester kommer alltså inte (förhoppningsvis) få några beständiga fläckar. Jag ångrade mig alltså lite om det där med slita med hälsan och nu kan vi spilla lite och det går att torka av utan större problem. Det känns lite roligt och annorlunda med det ljusa träet istället för den vanliga eken eller vitlackade bord. Egentligen fanns det inte på kartan att ha ett furubord, men nu är jag riktigt nöjd. 
 
 
 
Inredning - dukning - furu - ikea
1

Fira ett år

Busfröken har fyllt ett och det har vi firat i dagarna två. Känns märkligt att ha ett barn som inte är bebis längre, utan som faktiskt är ett helt år. Jättemärkligt. Som så många andra tog hon också sina första steg i stort sett i samband med ettårsdagen, ett par stappliga steg för att sedan slänga sig om nacken på mig eller hennes pappa. Igår förvånade hon dessutom med att på egen hand stega iväg flera meter på öppna förskolan, så nu är det lilla lugn som fanns kvar helt bortblåst ;)
 
 
 
 
 
 
Till kalasen har det bakats och fixats. Tema fanns egentligen inget, trots att det verkar vara väldigt poppis att gå all in och ha diverse teman på barnkalasen. Ett barn är ju ändå ett barn och då ska det väl vara färgglatt och roligt tyckte jag och tallrikar, servetter, ballonger mm blev därför i blandade färger. Sen fanns en liten röd trår ändå, både Lily och tårtan gick nämligen i zebra och rosa. Faktiskt lite av en slump, men det blev väldigt sött.
 
 
 
 
att vara mamma - barnkalas - ettår - tårta
2