Vad jag saknar i Shanghai

 
 
Det har gått drygt tre månader sedan jag flyttade hem och vid ett samtal i helgen slog det mig hur mycket jag saknar livet och rörelsen i Shanghai. Sorlet från röster på gatan, gubbar som spelar spel i gathörnen, barnen som springer runt benen på föräldrar och morföräldrar, tanterna som tjattrar som vilda höns i skuggan och moppar och cyklar som rasslar fram. 
 
Här i Sverige känns det så dött. Alla sitter inne, ut går man för att göra ett ärende, ensam, eller ta en promenad för motionens skull. Ute pratar människor knappt med varandra, känner inte varann. Man har ingen speciell liten handlare i ett hörn som man är tjenis med, frukttanterna saknas, blomtanterna är ersatta med stela butiker som mestadels säljer orkideer. Småprata verkar vara ett minne blott. 
 
Ja jag saknar livet och rörelsen, trängsel och trottoarliv. Vilken tur att solen kommit fram idag, då är det åtminstonne lite folk ute, men inte på trottoaren hängandes tvätt, utan med en kaffekopp i hand på alla uteserveringar. Men thank god för alla uteserveringar!
 
 
 
 
Shanghai - utlandssvensk - återflytt
3
IngMarie

Du får tänka lite på den friska luften här när du får sån längtan men jag kan förstå den, Shanghai är en härlig stad (det lilla vi upplevt :) )

Sofia

Jag saknar precis detsamma även när jag bara är i Sverige på besök. Det känns så...stilla.

Karin

Och Shanghai saknar er!!

Svar: Så söt du är! Idag har vi inte saknat Shanghai. Vår, varmt i solen och underbart friskt ute. Blommorna börjar titta fram och Lily har lekt på gräsmatta :)
Hanna