Svenskar stirrar

Det här med att flytta hem är intressant. Jag lägger märke till saker med svenskar som jag inte alls lagt märke till, eller tänkt på, innan vi flyttade. Som att svenskar stirrar. Mycket! Jag har flera gånger funderat på om jag kanske känner den person som tittar så intensivt och mycket, eller att jag ser konstig ut, glömt knäppa gylfen, har näsblod eller något annat konstigt. Eller att jag är så fantastiskt snygg att de inte kan sluta titta, haha! Nej då, skämt åsido, just den sista punkten har verkligen inte tänkt som ett alternativ. Men de första! Svenskar tittar väldigt mycket i alla fall. Inte som kineserna som ställer sig nära och verkligen glor, helt ogenerat. Svenskar smygtittar mer, eller tittar intensivt under en tid för att sedan vända bort blicken när man tittar tillbaka. Tänk på det nästa gång ni är ute. 
 
En annan sak med svenskar. Order "oj" verkar vara det ord som i regel används i stället för "ursäkta" om man stöter till eller går in i någon, kör på med kundvagn eller barnvagn. Vad hände med artigheten där kan man undra...?
 
 
Are you looking at me!?
 
 
 
4
Lina

Hihi, vad kul att du uppmärksammade det. Jag trodde nästan det var en myt. Läste om fenomenet "Svenskars stirrande" på en site för expats för de som kommer till Sverige. Det ska blir spännande att själv få komma hem sedan och se vad vi upptäcker!

Linda

Haha!

Sofia

Haha det där med att vi stirrar fick jag höra för ett tag sen och kan inte sluta tänka på det nu. Och ja, det stämmer faktiskt!

Fanny

Nämen vad lustigt! Det har jag aldrig tänkt på