Nytt ekologiskt i badrumsskåpet

Efter en rejäl allergireaktion från en parfymerad ansiktscreme så har jag omvärderat badrumsskåpet. Nytt på hyllorna är de här söta små cremerna från Estelle & Thild. Helt ekologiska, nästan alla ingredienser är organiskt odlade och cremerna är godkända av astma och allergiförbundet. Och helt oparfymerade såklart. Finns på bland annat Apoteket Hjärtat och Åhlens.
 
 
I söndags kväll, efter en härlig SPA-helg var det dags att åka hem igen och på morgonen smorde jag in mig med min vanliga ansiktscreme. En nästan nyköpt, för min vanliga från Kiels var visst inte så enkel att köpa i butik i Jönköping, så det fick bli en tillfällig creme i väntan på internetbeställning. Men, det började plötsligt klia och sticka och på kvällen svullnade mitt ena öga upp. Morgonen efter såg jag ut som att jag gått en boxningsrond, kunde inte få upp ögonlocken helt och hållet... Skrämde vettet ur fröknarna på öppna förskolan men tog en allergitablett i hopp om bättring. Tisdag morgon var det allt annat än bättre och det slutade med att halva mitt ansikte svullnat upp och det blev en rejäl kortisondos efter ett sjukhusbesök. Kan tillägga att man blir galet speedad av kortison, så det är jag gärna utan i fortsättningen.
 
Så, omvärderat i skåpen! Nu kommer det inte in några parfymerade cremer (i alla fall för ansiktet) här någonsin igen. Och som den vän som rekommenderade detta märket till mig sa: bra skit! Eller helt utan skit :) Hon har förresten startat en blogg tillsammans med en väninna till henne om en bättre och hållbar(are) livsstil www.mygoodresolution.wordpress.com. Där kan ni kika in för goda råd om goda produkter. I like! 
 
Allergi - Apoteket - Estelle & Thild - Parfymallergi - Åhlens