Mammasnack

En bra start fick jag i dag, lugn och ro i själen och lite mer utvilad än vanligt.
 
 
Den där känslan när man vaknar upp alldeles för tidigt och tänker att nu kommer jag aldrig lyckas få henne att somna igen.... och så somnar barnet om igen, trots allt! Underbart. Svårt att beskriva innan man upplevt månader av dålig sömn, ständigt tidiga mornar, ett antal uppvak för mat eller tröst varje natt. Sen plötsligt händer det och de sover hela natten, eller som i detta fallet, somnar om en tidig morgon så att mamman också får krypa ned i varma täcken igen.
 
Så när jag vaknade upp för andra gången i morse, lite mer utvilad än första, så kändes det bara som en så himla bra dag! Glad och hungrig unge, trots den där flaskan tidigt på morgonen som kunde vänt upp och ned på hela förmiddagens matintag. Vackert väder, fåglar som kvittrar, vetskapen om att det vankas "veckans roligaste" för lillan (öppna förskolan är verkligen fantastiskt bra för oss, både för liten och mig som mamma). De där dagarna smakar kaffet extra bra på morgonkvisten. Sen att Lily åt upp halva mitt ägg och det slutade med att hon fick all vita och jag blev kvar med gulan (lite torrt...) gjorde ingenting alls. Hon somnade för förmiddagslur strax innan nio, vilket inte hör till vanligheterna men vilket jag verkligen hoppades om jag skulle hinna duscha innan vi skulle ge oss av. Somna utan gnäll, vakna utvilad, på med kläder, spännande busstur och så ett par timmar på bästa stället. Solig promenad hem med en utmattad men glad unge och så en lång och härlig lunch alldeles ifred när den lilla utslagna stjärnan återhämtar krafterna igen.
 
Glömde tillägga att lillan nu för tiden sover i eget rum och jag igår kunde ligga och läsa med lampan på för första gången på tio månader! Utan att störa henne, inte behöva viska, inte smyga av sig kläderna i hallen och tassa på tå till sin säng. Äntligen är sovrummet bara vårt igen!
 
 
1
Snorkkis

Låter fantastiskt. De dagar och nätter som är sådär bra uppskattar en verkligen lite extra.

Svar: Ja eller hur! De där dagarna lyfter hela tillvaron :)
Hanna