Hej måndag!

God förmiddag!
 
Här har vardagen dragit igång igen efter en månad med semesterkänsla då C spenderat hela månaden med oss. Det är faktiskt skönt att komma tillbaka i vanliga rutiner igen. Inte minst får jag mina lediga stunder på dagen bara för mig själv. De där få timmarna under dagen då lillan sover och jag har tid att läsa nyheter, duscha, blogga, tvätta (ingick inte i rutinen för ett par månader sedan....) och dricka kaffe utan att kaffet hinner kallna mellan klunkarna. Under en månads tid har alla de där stunderna gått till att fixa i lägenheten, och det tar på krafterna trots att det är väldigt roligt.
 
Att veckan drar igång med att solen visar sig gör dagen extra bra! Vi summerade februari med att konstatera att solen varit framme en enda dag, på tjugosju dagar! Inte ok..... Idag är det en lugn och oplanerad dag, bara lite tvätt och en promenad på agendan. Dessutom planerar jag att använda lunchen för att jobba lite med ett väldigt spännande projekt som jag och en Shanghaivän håller på med. Det är skönt att ha lite projekt att syssla med vid sidan av mammaledigheten. Då får hjärnan arbeta med lite mer än mat- och sovklockan och så känns det som att det inte blir en så stor chock att börja arbeta igen när mammledigheten är slut. 
 
Nu ska jag koka kaffe, springa de fem trapporna upp till vinden och tömma maskinen och sen njuta en sekund av lugnet innan hon vaknar igen. Ha en underbar måndag vänner!
 
Att spendera hela dagarna med de här två i nästan en månads tid har varit fantastiskt. Att man kan ta dubbeldagar på föräldraledigheten och vara hemma båda två är verkligen ett privilegie. Men nu är det bara jag och L på dagarna igen och vi får längta till kvällen och helgerna när C är hemma med oss.
Förresten, spana in Ls nya keps. Likadan som pappans.. hur nöjd som helst ;)
 
 
att vara mamma - mammaledighet - newyorkers - vardag