Kvällens hemmakontor

Med solkyssta kinder efter en fantastisk helg som vi mestadels spenderat utomhus sitter jag nu för första gången på länge och ska "jobba". Jag och en väninna har ett mammaledighets-projekt igång, och det är dags att speeda upp lite. Ju äldre Lily blir, ju mindre tid får jag för mig själv om dagarna, bloggen har därför gått på sparlåga kan man säga, och att dessutom hinna med detta projektet blir lite av en utmaning. Dock en utmaning jag tar på mig med glädje och som helt klart kommer gå före bloggen ett tag nu. Samtidigt som jag försöker få till lite tid för att pyssla med detta projekt blir jag så grymt impad av de som lyckas driva egna företag under mammaledigheten. Det handlar såklart om prioriteringar och jag har väl kanske prioriterat att laga mat, handla, komma iordning efter flytt och städa under de få timmar lillan faktiskt sover under dagen. Nu ska jag försöka ställa om, eller effektivisera mig lite, och få till tid under luncherna också. Känner mig grymt taggad! Vad projektet handlar om får jag hålla för mig själv ett tag till, det kommer när vi har något att visa upp! 
 
 
Tyvärr har vi varken kontor eller skrivbord i vår ganska stora lägenhet. Stora rum, men inte så många, bjuder inte in till det. I alla fall inte som vi vill ha inredningen just nu, så när det jobbas hemifrån på detta ställe så är det köket som gäller. Ganska trevligt det också såklart. Men jag ser faktiskt fram emot att ha ett litet kontor hemma någon gång i framtiden där man kan stuva undan alla de där pärmarna och papprerna, för att inte tala om sladdar och sånt, som oftast inte har en naturlig plats i hemmet. 
 
Nope, dags för denna mama att få tummen ur och sätta igång med lite produktivitet! Ha en skön söndagkväll därute!
 
 
Jobb - mammaledighet - projekt
3

Fredagspartyt startar helgen

Hoppa fram på knäna verkar vara det senaste i Lilys värld. Känns spontant som att hon kommer bli lika mycket discodrottning på uteställena när hon blir tonåring som hennes mor var :)
 
 
Här firade jag och mini in fredag igår. C kom hem tidigare än vanligt från jobbet, solen sken och livet är allmänt glatt när en liten sötnos rockar loss på knäna. Fredagskvällen fortsatte bättre än vanligt med bubbel för att fira födelsedagen som slutade i magsjuka för ett par veckor sedan, ett signat jobbkontrakt och för att vår flytt hem har gått så bra. Värt att fira, eller hur! C fixade tvärätters (mätt till bristningsgränsen) och med lite gott vin på så har man receptet på ett fantastisk kväll. 
 
Nu är det lördag och vi har babysim på morgonen, ikväll får vi middagsgäster och imorgon väntar tipspromenad och fika om vädret är på vår sida. En bättre helg helt enkelt.
 
 
1

Nytt ekologiskt i badrumsskåpet

Efter en rejäl allergireaktion från en parfymerad ansiktscreme så har jag omvärderat badrumsskåpet. Nytt på hyllorna är de här söta små cremerna från Estelle & Thild. Helt ekologiska, nästan alla ingredienser är organiskt odlade och cremerna är godkända av astma och allergiförbundet. Och helt oparfymerade såklart. Finns på bland annat Apoteket Hjärtat och Åhlens.
 
 
I söndags kväll, efter en härlig SPA-helg var det dags att åka hem igen och på morgonen smorde jag in mig med min vanliga ansiktscreme. En nästan nyköpt, för min vanliga från Kiels var visst inte så enkel att köpa i butik i Jönköping, så det fick bli en tillfällig creme i väntan på internetbeställning. Men, det började plötsligt klia och sticka och på kvällen svullnade mitt ena öga upp. Morgonen efter såg jag ut som att jag gått en boxningsrond, kunde inte få upp ögonlocken helt och hållet... Skrämde vettet ur fröknarna på öppna förskolan men tog en allergitablett i hopp om bättring. Tisdag morgon var det allt annat än bättre och det slutade med att halva mitt ansikte svullnat upp och det blev en rejäl kortisondos efter ett sjukhusbesök. Kan tillägga att man blir galet speedad av kortison, så det är jag gärna utan i fortsättningen.
 
Så, omvärderat i skåpen! Nu kommer det inte in några parfymerade cremer (i alla fall för ansiktet) här någonsin igen. Och som den vän som rekommenderade detta märket till mig sa: bra skit! Eller helt utan skit :) Hon har förresten startat en blogg tillsammans med en väninna till henne om en bättre och hållbar(are) livsstil www.mygoodresolution.wordpress.com. Där kan ni kika in för goda råd om goda produkter. I like! 
 
Allergi - Apoteket - Estelle & Thild - Parfymallergi - Åhlens