Friday lovin' on a Thursday

Här har fredagsfeelingen infunnit sig trots att det bara är torsdag. Kortveckor är ju bra härliga! Särskilt när man är föräldraledig och inte behöver klämma in fem dagars jobb på fyra dagars tid. Här lämnade C hemmet tidigt idag för att hinna få ihop så många timmar som möjligt innan det vankas tredagars helg. Jag och Lily klev upp, åt lite välling (ja en av oss i alla fall) och sen somnade vi om i var sin säng och sov till efter åtta. Jösses, vet knappt inte när jag sov så länge senast! Otroligt skönt var det i alla fall.
 
En vän frågade mig igår hur våra kvällar ser ut. Sådär mitt i vardagsfamiljelivet är det ju lätt att kvällarna bara går utan att man hinner tänka efter. Det visade sig att våra och deras kvällar är ganska lika. Det är väl så i många småbarnsfamiljer antar jag. De liksom vi är en familj där jobb och karriär är viktigt för båda, men där mamman är hemma med barnet tills det är dags för förskola. Det gäller att jobba så hårt man kan på dagen, sedan få lite men intensiv familjetid när pappan kommer hem innan bebis (eller barnet är det väl nu) ska sova. Sen försöker vi i vår familj få till träning 3-4 dagar i veckan om vi kan, vilket innebär att vi får träna i skift vissa kvällar. Jag ger mig ut och springer när C kommer hem, han nattar och när jag kommer tillbaka kan han ge sig ut och jag duschar och börjar med maten. Eller så sticken han till gymmet och jag tar ett svettigt yogapass hemma. Sen ska det jobbas lite om kvällarna här hemma, tvättas, plockas undan. Städa försöker jag hinna på luncherna så att vi slipper lägga tid på det på kvällarna. Det blir annat sen när jag också jobbar (gillar RUT väldigt mycket! får se när vi kan få till det). Kvällarna försvinner i alla fall vansinnigt fort och senaste veckorna har tiden inte alls räckt till. Middagen har ofta blivit klar runt halv tio när vi gjort allt annat vi vill göra. Middag sent är ju lugnt och mysigt, men det kanske inte är så värst hälsosamt att lägga sig med full mage. Låter ju som att vi inte gör mycket annat än att träna och äta. Men faktiskt så hinner vi med lite annat också. Jag är bland annat med i ett åttiotalistnätverk som är startat av PWC här i jönköping. Tidigare i veckan var jag på en träff där vi fick lyssna på ett jätteintressant föredrag om e-handel och där föredragshållaren delade med sig av erfarenheter och av sin resa i arbetslivet. Sen minglades det lite med champagne och stora ljuvliga snittar. Ett riktigt bra mitt i veckan-break som gav en ordentlig dos inspiration.
 
BLOGG däremot har inte alls funnits tid till. Varje kväll har jag intentionen att blogga lite, men sen hinner jag inte ens starta datorn de flesta kvällar. Men, nu på lunchen var det faktiskt prio nummer ett. Konstigt det där, att jag kan sakna så att blogga. Men det ger lite extra energi när jag ser att det är många som fortfarande kikar in varje dag trots dålig uppdatering, och de få kommentarer som trillar in är väldigt roliga att läsa.
Jag är också väldigt glad, och lite pirrig, över att det projekt jag jobbat med ett bra tag nu äntligen kommit till dagen då saker börjar hända utåt! Stay tuned, mycket snart händer det grejjer :)
 
Två månader kvar av bus med den här lilla godingen. Sen är det dags att börja jobba igen!