Hola!

Tänk att jag glömt bort att det finns andra språk än svenska, engelska och kinesiska. Blev helt ställd när jag fick ett hej och ett tack på spanska. Svarade "ja" per automatik på en fråga - fast på kinesiska, dui! Nu ska jag lägga lite av den lediga tiden på att träna in några spanska fraser. Jag kan redan beställa ett glas cava i baren;) 

Vi har det himla bra här på Mallorca. Dricker alldeles för mycket bubbel, men har börjar dagarna med motion så det känns ok ändå. Igår PW med mina fantastiska systrar, tillika två av mina träningsinspirationer. Två starka kvinnor som tar tag i träningen igen efter år av småbarnsståhej och bortglömt ego, sen kommer tillbaka och blir starkare än någonsin i de fyrtio-någonting. Idag startade jag dagen med löpning. Tidig morgon, alldeles för tidigt för träning enligt mig, men jag, C och mina två svågrar drack iväg på lite halvtrötta ben och sprang upp till och runt i gamla stan. 
Magiskt! Springa gamla stengator fram, knappt någon som är vaken, solen som skiner med varma guldiga strålar genom hustaken. Snabbaste kilometrarna än i år, det är bra med lite grupptryck! 

Nu är en stor frukost intagen och låren börjar mjukna igen. Dags att ta sig ut till poolen!

Blev en lätt efterjogg ned till stranden också. Härligt morgontom strand, men med förvånansvärt morgonpigga joggare ute längst strandpromenaden. 

2

Mot Mallorca

Här hemma pågår projekt packning. En efterlängtad resa med hela min familj är äntligen här, och imorgon tidigt som attan far vi iväg mot Landvetter och sen Mallis. Att packa för charter med väldigt begränsad baggagevikt var något nytt och det gäller att välja väl i garderober och skåp. Känns skönt att Lily är över ett och både får och vill äta vår mat så att vi inte behöver tänka på den biten så mycket. Hemma äter hon ju hemlagade frysta portioner, men de är ju inte så smidiga att ta med så vi tar bara med ett par burkar mat, i fall att inget passar. Sen finns det säkert att köpa där!
 
Nu ser jag fram emot morgonlöpning, soliga timmar runt pool och på strand och att hänga med mina systrar och deras familjer, och mamma och pappa såklart, spanska tapas och bus i poolen med lilla hjärtat.
 
Vi kanske ses på beachen? Är tydligen många som åker just nu vad det verkar!
 
 
 
2

Friday lovin' on a Thursday

Här har fredagsfeelingen infunnit sig trots att det bara är torsdag. Kortveckor är ju bra härliga! Särskilt när man är föräldraledig och inte behöver klämma in fem dagars jobb på fyra dagars tid. Här lämnade C hemmet tidigt idag för att hinna få ihop så många timmar som möjligt innan det vankas tredagars helg. Jag och Lily klev upp, åt lite välling (ja en av oss i alla fall) och sen somnade vi om i var sin säng och sov till efter åtta. Jösses, vet knappt inte när jag sov så länge senast! Otroligt skönt var det i alla fall.
 
En vän frågade mig igår hur våra kvällar ser ut. Sådär mitt i vardagsfamiljelivet är det ju lätt att kvällarna bara går utan att man hinner tänka efter. Det visade sig att våra och deras kvällar är ganska lika. Det är väl så i många småbarnsfamiljer antar jag. De liksom vi är en familj där jobb och karriär är viktigt för båda, men där mamman är hemma med barnet tills det är dags för förskola. Det gäller att jobba så hårt man kan på dagen, sedan få lite men intensiv familjetid när pappan kommer hem innan bebis (eller barnet är det väl nu) ska sova. Sen försöker vi i vår familj få till träning 3-4 dagar i veckan om vi kan, vilket innebär att vi får träna i skift vissa kvällar. Jag ger mig ut och springer när C kommer hem, han nattar och när jag kommer tillbaka kan han ge sig ut och jag duschar och börjar med maten. Eller så sticken han till gymmet och jag tar ett svettigt yogapass hemma. Sen ska det jobbas lite om kvällarna här hemma, tvättas, plockas undan. Städa försöker jag hinna på luncherna så att vi slipper lägga tid på det på kvällarna. Det blir annat sen när jag också jobbar (gillar RUT väldigt mycket! får se när vi kan få till det). Kvällarna försvinner i alla fall vansinnigt fort och senaste veckorna har tiden inte alls räckt till. Middagen har ofta blivit klar runt halv tio när vi gjort allt annat vi vill göra. Middag sent är ju lugnt och mysigt, men det kanske inte är så värst hälsosamt att lägga sig med full mage. Låter ju som att vi inte gör mycket annat än att träna och äta. Men faktiskt så hinner vi med lite annat också. Jag är bland annat med i ett åttiotalistnätverk som är startat av PWC här i jönköping. Tidigare i veckan var jag på en träff där vi fick lyssna på ett jätteintressant föredrag om e-handel och där föredragshållaren delade med sig av erfarenheter och av sin resa i arbetslivet. Sen minglades det lite med champagne och stora ljuvliga snittar. Ett riktigt bra mitt i veckan-break som gav en ordentlig dos inspiration.
 
BLOGG däremot har inte alls funnits tid till. Varje kväll har jag intentionen att blogga lite, men sen hinner jag inte ens starta datorn de flesta kvällar. Men, nu på lunchen var det faktiskt prio nummer ett. Konstigt det där, att jag kan sakna så att blogga. Men det ger lite extra energi när jag ser att det är många som fortfarande kikar in varje dag trots dålig uppdatering, och de få kommentarer som trillar in är väldigt roliga att läsa.
Jag är också väldigt glad, och lite pirrig, över att det projekt jag jobbat med ett bra tag nu äntligen kommit till dagen då saker börjar hända utåt! Stay tuned, mycket snart händer det grejjer :)
 
Två månader kvar av bus med den här lilla godingen. Sen är det dags att börja jobba igen!