Berlin i vårt hjärta

Fyra dagar i en intressant, trevlig, solig och glad stad (VM-vinnarna!) passerade snabbt. Vi har promenerat Berlin runt och ätit god (och mindre god) mat, varit på museum, druckit öl i solen och busat med Lily på olika torg och i parker. 
 
Det har fungerat riktigt bra att resa med mini i storstad. Man vet ju aldrig hur det går med de små, men vagnen har varit helt ok att sitta i när det finns så mycket att titta på. Så länge den rör sig vill säga. Sen har vi såklart fått anpassa både vilka sevärdigheter vi besökt och vilken takt vi lagt upp dagarna i, så att Lily ska hinna få tid med oss och att springa runt och bli av med lite energi också. Likaså vet man aldrig hur det går med maten. Men efter att Lily senaste månaden vägrat äta den barnmat vi gjort till henne senaste 7 månaderna så löste den biten sig själv. Hon har helt enkelt ätit vad vi har ätit. Om det inneburit stekt potatis och Schwein-neck med örtsmör så har det gått lika bra som om det varit pasta med fisk. Ingen är gladare än Lily och hon har ätit som en häst! Sen blir mattiderna helt klart lite runtskuffade när man är på semester, men bra har det gått.
 
Storkameran fick stanna hemma till förmån för en gosekanin och en liten kudde som skulle med i handbaggaget, men mobilkamerorna har gått varma. Det blev några selfies vid kända platser. Sen fick vi några foton på en fantastiskt god lunch på KaDeWe's gourmetavdelning också, men de bilderna får jag återkomma med! Just den avdelningen borde alla Berlinturister besöka. Vi konstaterade genast att vi skulle kunna tänka oss att flytta till Berlin enbart för den där avdelningens skull! I övrigt har den tyska maten lite mer att önska skulle jag våga påstå. Lite för kraftig för min smak. 
 
 
    
Ny (begagnad) vagn inför sommarens alla resor. Buggan är såklart bäst men den är inte så smidig att flyga med, och tar mer plats i bilen så i sommar kör vi på en stroller i lite större och stabilare format. Enkel att fälla ihop och vi kan ta med den hela vägen fram till gaten på flygplatsen. Efter förseningen från Mallis och hem så reser vi aldrig mer med Lily på flygplats utan en vagn att stoppa henne i om det blir akut sovbehov. Man lär av sina misstag. 
 
 
Nu har vi varit hemma ett par dagar. Packat upp resväskorna och i samma veva packat ned hela vårt hem i X antal kartonger. Igår var Lilys farmor och farfar här och underhöll henne hela dagen medan vi kunde packa med full koncentration. En dag och ett helt hem inklusive tvätt av typ allt kändes som ett riktigt arbetspass. Nu ska bara lite småsaker ned om en vecka, sen går flytten. Men först ska vi iväg på en roadtrip! Ikväll styr vi mot nästa storstad. Oslo står på listan, där ska hälsas på svåger och svägerska och kolla in var norrmännen har att erbjuda i storstadshäng. Sen tuffar vi vidare mot skogarna i Sverige följt av lite soligt besök i Karlstad och en slottsvisit vid Mälaren. Härlig vecka framför oss!
 
 
Berlin - Oslo - resa med barn
1
Sofia

Kul att ni haft det bra! Ja tysk mat är tung som attan och inte mitt första alternativ ;-) Det finns dock galet många bra andra restauranger här i stan så jag går inte hungrig :)