Saknar, saknar inte

Jag lider av en lätt lappsjuka. 

Trots att mamma och pappa bara bor ett par kilometer från stan, tyvärr med en hemsk backe på vägen, så känns det som att jag har noll tillgänglighet och befinner mig på månen. 

Från att ha liv och rörelse 24-7 utanför dörren till att största höjdpunkten är när posten kommer. Läskigt. Jag känner mig halvt grå, halvt sovandes, noll på G. Och så längtar jag mer och mer till lägenheten i Jönköping. Med blomsterbutik, caféer, klädbutiker mm ett kvarter bort. 

Det är ju så himla skönt att bo hos mor och far, med promenadvägar runt hörnet och avlastning med lillan nu när C är i Shanghai en hel månad. Men både jag och Lily behöver se människor och rörlighet. Jag har längtat efter promenader i skogen och nu känns skogen bara så stor och tom! 
Det hjälper inte humöret heller att både Lily och jag åkte på en förkylning i början av veckan så det där med att sova en hel natt var en engångsförteelse. Bebisar sover nämligen ganska dåligt när de är täppta i näsan. Vem gör inte det? Dessutom så händer det så mycket här hos lilla blomman. Hon har börjat åla - det var på tiden, och är påväg att börja krypa. Hon börjar förstå, har lärt sig peka, dansa (galet roligt), vet vilka leksakerna är och har fattat att man kan både sätta sig och ställa sig upp i spjälsängen. Så det som har varit lugna dagar med en fast rutin är just nu roliga dagar med hysteriska perioder när hon ska sova och vägrar ligga ned. Men som alltid med barn så är det ju perioder som kommer och går, så jag tar det med ro. Även om jag känner mig galet frustrerad mellan varven. Sådär med lite lätt lappsjuka och galen saknad av alla restauranger i Shanghai. Och samtidigt, så skönt att slippa taxibilar, dålig luft och halvtaskig värme i lägenheten. Men jag får påminna mig titt som tätt om varför vi lämnade Shanghai - för det är mycket att sakna.


Men, imorgon får vi lite mer av storstad för då blir det en tripp till Jönköping och lägenheten. Köket ska packas upp! Tills dess njuter jag av lördagkväll i soffan framför en film med mammas snabbfixade efterrätt i magen, alldeles för bortskämd blir jag här. Träningen bör komma igång snarast ;) PS. Kände att jag lät lite väl depp. Sanningen är att efter helgerna har vi inte gjort särskilt mycket jag och Lily. Mest hängt hemma till följd av denna jobbiga förkylning som slog till. Därav också noll ork att tex promenera ner på stan. Och vädret. Oh my god så deprimerande! 
3
Karin

Men jag tror jag förstår vad du känner!! Till slut blir man ju så seg att man inte ens har lust att hitta på något, men försök för tror man mår bättre av det ändå och tänk på att luften iaf är ren:) en FaceTime imorgon kanske? Kram!

Svar: Ja det är ju så. Bara att ta tag i något :)
Gärna en FaceTime imorgon. Ja måndag alltså :) Kram
Hanna

Sara - lifeinsingapore

Stor stor KRAM från mig!!! Liva upp tillvaron med en skype i veckan?!

Svar: Absolut!! Vilken förmiddag som helst förutom fredag :) Kram!
Hanna

Felicia

Det ä ävl så man kan känna ibland :/ hoppas ni blir frsika!

puss