Mat för en krabat

Är det något som Lily gillar så är det att äta. För det mesta i alla fall. Just nu, när hon är åtta månader, verkar hon gå igenom en mindre livskris och vill helst varken sova eller äta. Hoppas verkligen att det går över! 
 
Maten Lily äter lagar jag själv. Seriöst, har ni smakat barnmatsburkarna? De smakar ju bara... tomat? Eller stärkelse. Tungan och tänderna blir helt sträva och alla burkar smakar likadant trots att de ska vara olika. Oh no, dem gillar vi inte något vidare. Lily äter dem men inte med samma aptit som min hemlagade mat. Favoriterna just nu är pasta med lax, tomat, mozarella och basilika samt Thaikyckling med kokosmjölk, ingefära, blomkål och ris. Hon har faktiskt gillat alla de sex eller sju rätter jag lagat hittills, och än finns det fler i kokboken. För den där kokboken, den rekomenderar jag till alla som känner för att laga mat själv till sina barn men inte riktigt har inspiration eller vet hur man får det där med tallriktmodellen att stämma. Smidiga recept, ångkokat så alla smaker finns med. Med lite salt på så skulle jag lätt kunna äta dem själv till lunch!
 
Receptboken som jag använder till Lilys mat heter Mosa, Mixa, Mumsa från Jure förlag och finns att beställa online eller via bokhandeln. I den lagas ekologisk mat och varje recept räcker till 8-10 portioner. Jag gör oftast tre recept per gång och har alltså mat för nästan en månad. Perfekt!
 
 
En ångkoksinsats inhandlades innan vi skickade hem våra saker från Shanghai och jag är så glad att vi köpte en för det blir stor skillnad på smakerna i maten när man ångkokar istället för att koka. Både färg och smak stannar i grönsakerna. Här i Tranås innan våra saker kommer har jag använt ett durkslag i rostfritt för att ångkoka Lilys mat. Fungerar nästan lika bra! 
 
 
 
Det finns recept på gröt i boken också.. hirsgröt och bovetegröt, men - haha! Det har mest blivit katastrof när jag försökt mig på dem. Det spottades och frästes hirsflingor över precis hela bordet när Lily fick smaka. Kanske går det bättre en annan dag när hon kommit över sin nuvarande fas att inte vilja ha någonting.
 
 
Mosa Mixa Mumsa - bebismat - laga mat - recept
3
C i Polen

Hej, super tips! Tusen tack! Har börjat med en bra och enkel bok, men det har varit får ingredienser, så börjar bli lite tråkigt kanske ;)
Ha det fint! Stor kram

C i Polen

Hej, super tips! Tusen tack! Har börjat med en bra och enkel bok, men det har varit får ingredienser, så börjar bli lite tråkigt kanske ;)
Ha det fint! Stor kram

Josefine

Åh, den måste jag köpa! Har gjort en rätt, som han först ratade men sen till min stora glädje åt med god aptit :) Det händer mkt nu med de små, mycket som rör sig i deras små huvuden, mycket att upptäcka... :)