Lugnet efter stormen

Lite såhär känns mitt liv just nu. Som oredan efter en härlig fest. Som ingen riktigt orkat ta reda på och ställa på plats igen. Det har gått i ett sedan innan jul och nu är det hög tid för lite lugna dagar och reflektion. Och att sova på samma ställer fler än fyra nätter i rad behöver både jag och Lily nu efter många trevliga men sena kvällar hos vänner, i ny nya, hos mamma och pappa, på hotell.... Januari får bli återhämtningens månad.
 
 
 
Oftast kallas det lugnet före stormen, just nu är det lugnet efter. När alla festerna är slut, när alla rester från julmat är uppätna. Nyårsfesten är avklarad, likaså årets första bröllop. Vi har flyttat in (halvt) i en ny lägenhet och gått igenom ett tjugotal kartonger som vi inte tittat i på fyra år. Lite har slängts, men mest har det sorterats om och organiserats och alla de där lådorna med kurslitteratur, teckningar från när vi var små, nostalgikläder som sparats genom åren, julpynt, skidutrustning, julgransfötter och extra stolar och sånt där som man har på en vind har burits upp och åter fallit i glömska. Kvar är allt det som ska packas upp och in i skåp för att användas i vardagen, och till fest såklart. Alldeles för många kartonger kvar... Och så leveransen från Shanghai. 69 kartoner till. Vårt shanghailiv i en container. 
 
 
Så nu går dagarna på januari snabbt förbi. Och snabbt önskar jag att de ska gå för C är tillbaka i staden vi aldrig glömmer och jag och Lily är ensamma kvar i ett kallt och ruggigt Sverige. Man ska ju inte önska att tid går snabbare för det är så lätt att missa saker, men just nu lever vi i lite limbo. Mitt emellan inflyttad och påhälsande, i en resväska och utan eget hem, så det är klart att jag längtar! Längtar till att starta upp ett hem på nytt! Och efter helgens underbara bröllop i Vadstena slott med ett härligt gäng av vänner så längtar jag extra mycket till en vår i Jönköping och Sverige!
 
Men innan allt det där tar vid. Då ska jag och Lily ha en lugn januari utan massa farande och flängande fram och tillbaka. Kanske dags att ta tag i lite träning igen efter all julmat, kroppen behöver verkligen ta i lite igen efter allt stillasittande på middagar, fikor och luncher. Hjärnan behöver dessutom de där enforfinerna som ju har så trevliga egenskaper! Min plan för januari: Hitta tillbaka, på många olika sätt!
Har du någon plan? 
 
 
 
 
 
Sverige - utlandssvensk
2
Karin

Vilken röra! Men snart så:)
Tar gärna en Facetime någon dag snart, någon förmiddag i veckan kanske?
Kram

Anonym

Vilken röra! Men snart så:)
Tar gärna en Facetime någon dag snart, någon förmiddag i veckan kanske?
Kram