Here we go again!

Att det skulle krävas en hemflytt för att sätta gång och lära mig läsa och skriva mandarin...
 
 
 
Ja, nu kör vi igen! Kinesiskastudierna har legat på is sedan en månad innan Lily kom till världen, men nu har jag kommit in på en webbaserad distanskurs via universitetet i Dalarna, så nu är det lektion en gång i veckan och en väldig massa rent plugg däremellan, för nu ska här memoreras tecken! 
 
Jag måste säga att jag har gjort det enkelt för mig och sökt in på en nybörjarkurs, såklart, för jag har ju inte på papper att jag pluggat tidigare. Så grammatik och vokabulär sitter redan, nu är det repetition samt läsa skriva som är i fokus. Kul är det och det känns som en lagom utmaning såhär i mammaledigheten, för jag börjar nämligen bli ganska sugen på att aktivera min bebisfokuserade hjärna lite mer. Det är säkert många mammor (och pappor) som känner igen sig i det. Det hade varit perfekt att börja jobba 50% nu när bebis hunnit bli 8 månader tycker jag. Tyvärr tillåter inte vår situation detta just nu. Så det får bli helledigt för mig ett bra tag till men jag har lite roliga projekt i rockärmen!
 
 
 
 
2
Karin

Åh vad roligt! Som sagt är nog jättebra att ha något att göra och engagera sig i - lite på sidan av också. Och tvivlar ju inte på att det inte kommer att gå galant!:)
Vi tycker fortfarande att det är så kul att vi fick se söta Lily krypa för första gången!!
Kram

Svar: Ja det var väldigt roligt att ni var med då! :) Då var det ju på riktigt liksom! Sedan dess har det gått i 110 ;)Ni har mycket att se fram emot med er lille godbit!
kram
Hanna

Sofia

Vad kul att komma igång igen! Jag borde ta tag i att plugga mer tysk grammatik. Men det finns ju så mycket roligare saker att göra med tiden ;-)