Listan

Efter två försvunna inlägg konstaterar jag att tekniken inte är på min sida ikväll. 

I soffan med trött rygg efter mycket bus med tung liten tjej, med en kopp te och en gammal film, plitandes på den längsta inköpslista jag någonsin gjort. Nu ska nämligen kyl, frys och skafferi snart fyllas upp. Från noll. Och nu måste vi ju laga mat själva, typ varje dag, så mycket måste handlas. (Välkommen tillbaka till verkligheten Hanna) Jag undrar jag vad slutnotan kommer hamna på... 

På fredag efter att våra saker är inburna i lägenheten börjar jag och Lily med ett första försök att fylla kylen med så mycket jag kan packa på vagnen. Resten får vi ta när vi är två, och har bilen med oss. 

Nu tackar jag för idag och fortsätter titta på min film och sörpla te. Godkväll världen! 3

Lugnet är förbi

Nu kryper hon! 
 
 
 
Så roligt när den där två skitar höga lilla människan tar sig runt alldeles på egen hand. Men jag inser ju att det alla föräldrar berättat för mig är helt sant, för nu är lugnet helt klart över. Under Lilys vakna tid krävs nu konstant påpassning! Särskilt här hemma hos mina föräldrar där det finns sååå mycket spännande saker att pilla på. Och resa sig mot. Som tv-bänken i glas. Mycket kul, högst olämpligt.
 
Och så inser jag att det kommer bli en enorm utmaning att packa upp ett helt hushåll i nästa vecka med Lily som ska "hjälpa till" med det mesta. Ställa sig mot kartonger, öppna lådor i köket ... Och så tacksam och glad att jag har C hemma hela februari! Det gör ju vårt komma iordning oändligt mycket lättare.
 
På fredag kommer våra tillhörigheter från Shanghai, några veckor sena, men förhoppningsvis i ett stycke och utan oinbjudna gäster som smitit in i kartonerna. Jag och Lily åker ned till Jönköping tidigt på fredag morgon för att ta emot containern och övervaka inlastningen i lägeneheten. Ser fram emot att få in alla saker utan att behöva bära en enda kartong! C kommer hem natten till lördagen, så vi ska bo i oredan direkt. Min största skräck just nu är att det ska krypa ut en kackerlacka ur nån kartong innan han har kommit hem och kan ta hand om den. Fobi....
 
Nu är mini på rymmen igen så jag checkar ut för denna helg! 
 
 
att vara mamma - utlandssvensk - återflytt
1

Here we go again!

Att det skulle krävas en hemflytt för att sätta gång och lära mig läsa och skriva mandarin...
 
 
 
Ja, nu kör vi igen! Kinesiskastudierna har legat på is sedan en månad innan Lily kom till världen, men nu har jag kommit in på en webbaserad distanskurs via universitetet i Dalarna, så nu är det lektion en gång i veckan och en väldig massa rent plugg däremellan, för nu ska här memoreras tecken! 
 
Jag måste säga att jag har gjort det enkelt för mig och sökt in på en nybörjarkurs, såklart, för jag har ju inte på papper att jag pluggat tidigare. Så grammatik och vokabulär sitter redan, nu är det repetition samt läsa skriva som är i fokus. Kul är det och det känns som en lagom utmaning såhär i mammaledigheten, för jag börjar nämligen bli ganska sugen på att aktivera min bebisfokuserade hjärna lite mer. Det är säkert många mammor (och pappor) som känner igen sig i det. Det hade varit perfekt att börja jobba 50% nu när bebis hunnit bli 8 månader tycker jag. Tyvärr tillåter inte vår situation detta just nu. Så det får bli helledigt för mig ett bra tag till men jag har lite roliga projekt i rockärmen!
 
 
 
 
2