Välkommen in på tjuvkik i köket

Det börjar bli ordning i köket. Ett runt köksbord har varit ett vill ha länge på min lista, och nu är det där. Ett gammalt bord som hängt med i min familj länge och fått otaliga olika färger på ben och skiva. Benen behöver ny färg och skivan ett sandpapper och lite olja så är det tipp topp igen. Två gamla öglan orginal och två gamla pinnstolar har vi fått med oss från mor och far också. utan behov av renovering och vi tänker behålla dem i olika färger precis som de är nu. Sedan bilden togs har även kökslampan fått en renovering och kommit på plats. Men jag bjuder nog på fler bilder när bordet är målat och klart, var så säkra :)
 
 
Kvällens trerätters. Pilgrimsmusslor serverade med sparrisar slungade i bakonsmul, helstekt fläskfile med svamprisotto, sist glass och chokladsås. Till det blev det nästan fyra flaskor vin... ojojoj, småbarnsföräldrarna var något trötta dagen efter..  Middagens utmaning var att laga allt utan att ha i en smula lök, och nu menar jag en smula! En av gästerna är nämligen allergiker och det hela slutade med att jag kokade egen kött/grönsaksfond till risotton. Tänke först inte på att det nämligen är lök i typ allt! Buljong, såser (tänk rödvinssås) etc etc.. .Det blev gott! Även utan lök.
 
Ganska många timmar efter att maten ätits upp.... Otroligt trevlig kväll!
 
Första middagsgästerna avklarade och vi fick lite bättre ordning på lägenheten lagom tills de anlände. Även om jag klev ur duschen tio minuter innan de ringde på dörren, pjuh! Köket var i alla fall en välkomnande plats och där höll vi till, åt och drack tills klockan närmade sig två. Då var vi helt enkelt tvungna att säga hej då efter en väldigt trevlig kväll, för vi har ju en liten morgonpigg människa som gärna går upp innan sju. 
 
Det känns som ett kök som det kommer bli kul att laga mat i. Det är stort, gott om bänkar och skåp och med en trevlig plats att sittta och äta. Just nu är det bara köket som gäller för matplats tills att vi hittat ett bra matsalsbord. Men tills dess kan vi bara vara fyra personer åt gången runt vårt lilla köksbord. Förresten var fredagen bara början på bjudningarna. På lördagseftermiddagen kom svärmor och svärfar på besök, med flyttgröt i högsta hugg. I söndags var mina föräldrar här på söndagsmiddag och ikväll kommer kära vänner och äter middag. Roligt. för vi älskar ju att ha folk över! 
 
 
Nu har jag fått min bloggpaus, ska försöka hinna in här lite oftare för jag saknar att blogga, det är bara att tiden inte räcker till och det finns andra saker som får lite prio. Som att komma iordning. I natt hängde vi gardiner tills klockan blev halv tolv och så har det varit den senaste veckan. På mornarna går vi en halvmil i rask rakt och syrran har utmanat mig och syrra nummer två på en 100 squats om dagen-challenge, så mina lår är lagom möra och om kvällarna somnar jag innan huvudet nått kudden. Men det kommer, inläggen! Hoppas ni har tålamd. 
4
Pauline

Så mysigt allt låter, och ser ut!
Hoppas ni trivs bra här hemma :)

Svar: Tack vi trivs riktigt bra! Jönköping har veklingen blivit en riktig pärla:)
Hanna

Sofia

Jättesnygga krukor!

Josefine

Vad kul att ni håller på att komma iordning i ert eget hem nu! Vi ska nu precis börja packa ner i kartonger för flytt till hyresrätt innan vi får vårt hus. Ser fram emot det sådär, men får tänka att det är ett steg närmre vårt hus :)
Jönköping ja, där var jag en del för hur många år sen som helst då min förra sambo pluggade där. Fin stad vad jag kommer ihåg! hoppas du har en skön helg, kram!

Sara - lifeinsingapore

jag vet att det är fel att tänka så här. Men jag blir så avis!!!! JAG vill vi ju sitta i ert kök och äta middag. JAG vill ju dricka lite för mkt vin tillsammans med er. JAG vill ju vara på världens trevligate middag hos er.

JAG!!!!