Återanpassningen till det planerade livet

Det har gått snabbare än jag väntat mig att komma tillbaka in i det svenska livet. Kanske inte exakt samma liv som innan vi flyttade, men vi har ju förändrats en hel del så det är inte förvånande. Att boka tvättid, springa upp och ned i tvättstuga (tvättvind..) handla mat, laga mat, städa, stryka mm har blivit en vardag igen. Kanske inte det roligaste i livet men det går ju det också. Men attans vad jag saknar vår Ayi! Med en liten som kryper runt och yr upp damm blir det städning alldeles för många gånger i veckan. Lägg där till allt flyttdamm från kartongerna, det där dammet som verkar ha satt sig förevigt och ständigt kryper fram här och där trots idoga städningsförsök.
 
Det där löftet vi gjorde oss själva om att vara spontana och inte boka upp sig ett halvår framöver (som alla svenskar verkar göra) har inte riktigt gått att hålla. Saken är den att om alla andra är uppbokade är det svårt att själva vara spontana då ingen annan kommer ha tid när vi bjuder in på en kvart, om det inte är mitt i veckan då, för kvällar mitt i veckan verkar de flesta vara hemma och titta på tv och vänta in nästa dag. Ja, och laga mat, äta, tvätta, städa..... 
Så nu är vi liksom de flesta andra vi känner uppbokade nästan hela mars ut och flera helger i april och maj. Galet... Hoppas lite på att det är nyhetens behag och att alla vill träffa oss nu när vi just flyttat hem, för sen vill jag nog ha lite oplanerade helger att strö runt med också. Jag får väl planera in en oplanerad helg annars... spontant - not!
 
 
 
tankar - utlandssvensk - återflytt - återvändare
1
Pauline

Ja, det ska verkligen blir jättespännande!
Så kul att det är nytt och fräscht, att all personal är ny, och att Condeco är nytt för Jönköping.
Jag hoppas verkligen att det blir en hit!
Och kaffet ja, alla har fått gå kaffekurs, så efter lite yttligare övning hoppas jag vi blir grymma på kaffe och latteart! Dom som inte redan är det då, jag behöver allt öva lite till efter 2 år inne i köket :)
Vi öppnar på lördag, jag hoppas att du tittar in någon gång :)