Återanpassningen till det planerade livet

Det har gått snabbare än jag väntat mig att komma tillbaka in i det svenska livet. Kanske inte exakt samma liv som innan vi flyttade, men vi har ju förändrats en hel del så det är inte förvånande. Att boka tvättid, springa upp och ned i tvättstuga (tvättvind..) handla mat, laga mat, städa, stryka mm har blivit en vardag igen. Kanske inte det roligaste i livet men det går ju det också. Men attans vad jag saknar vår Ayi! Med en liten som kryper runt och yr upp damm blir det städning alldeles för många gånger i veckan. Lägg där till allt flyttdamm från kartongerna, det där dammet som verkar ha satt sig förevigt och ständigt kryper fram här och där trots idoga städningsförsök.
 
Det där löftet vi gjorde oss själva om att vara spontana och inte boka upp sig ett halvår framöver (som alla svenskar verkar göra) har inte riktigt gått att hålla. Saken är den att om alla andra är uppbokade är det svårt att själva vara spontana då ingen annan kommer ha tid när vi bjuder in på en kvart, om det inte är mitt i veckan då, för kvällar mitt i veckan verkar de flesta vara hemma och titta på tv och vänta in nästa dag. Ja, och laga mat, äta, tvätta, städa..... 
Så nu är vi liksom de flesta andra vi känner uppbokade nästan hela mars ut och flera helger i april och maj. Galet... Hoppas lite på att det är nyhetens behag och att alla vill träffa oss nu när vi just flyttat hem, för sen vill jag nog ha lite oplanerade helger att strö runt med också. Jag får väl planera in en oplanerad helg annars... spontant - not!
 
 
 
tankar - utlandssvensk - återflytt - återvändare
1

Weekend i Karlstad

"Jag skulle vilja köpa en docka tack. Men visst, 30 kronor tack..."

 
Vi packade bilen full, tog ett avbrott från flyttfix och reste till Karlstad där solen inte alls alltid skiner som de annars säger. Här hänger vi med våra goda vänner och våra gudbarn. Leker, busar och går promenader i inte alls särskilt trevligt väder. Men luft måste man ju ha, och frisk är den i alla fall. 
 
Lily har stormtrivts och leker med polarna hela dagarna. Imorgon åker vi hemåt igen och för mig och Lily blir det ett snabbt stopp för att tvätta kläder, gå på playdate, spendera en kväll hos vänner och sen drar vi söderut mot Helsingborg och ett par saknade väninnor och deras små sockeroppar. Efter den helgen slutar den behagliga månad då både jag och C varit föräldralediga och han börjar sitt nya jobb här i Sverige. Back to reality! Fast det ser vi fram lite emot också. Vardag är ju ändå ganska så skönt. 
1

Matplatsinspiration - Norrgavel

Har letat efter den perfekta matbordsmöbeln och hittat den också. Tyvärr signerades det Norrgavel, vilket var aningen över den budget vi tänkt oss. Men bordet har fått agera inspiration i jakten på rena linjer, fint hantverk och stolar med det lilla extra. Att hitta allt det där är ju såklart inte lätt men vi är på god väg och har ett par alternativ nu. Vad det blir får ni se så småningom. Tills dess bilden på inspirationen. Njuter ni lika mycket som jag?
 
Bilden från norrgavel.se
Inredning - MAtbord - Norrgavel - design - inspiration
1