Lily&Isac

Jag är så glad att jag och min väninna fick den där iden att börja tillverka amningssjalar. Det har varit guld värt att ha något att tänka på under mammaledigheten, och något att fokusera på och hålla fast vid under flytten från Kina och hem. Och så blir det ju en länk tillbaka till Shanghai att fortsätta med detta, för där bor min partner in crime kvar. 

Häromdagen fick vi in nytt, UNDERBART, sortiment till både mini, mellan och mammor. Jag säger bara: ingen behöver gå med frusna fossingarna i höst! Slippers till mammor och till barn, strumpor och sockor till bebisarna. Det fina är att ett par är väldigt matchningsvänligt, om man känner för att matcha fossingarna med sin lilla guldklimp så finns nu möjligheten. Utsöta! Många älskar att vara lediga och hemma med sina små hjärtan. Jag också, men jag är verkligen en sån person som behöver mycket att sätta tänderna i bredvid att vara mamma. Min väninna här i London (där jag befinner mig just nu) frågade hur det kändes att börja jobba igen, för på måndag är det ju dags. Det känns underbart! 
Lily&Isac har varit en bra (mjuk)start, men det blir kul att ha lite mer att bita i. 

Men nu ska jag släppa telefonen och ta tag i dagen. Sovmorgon utan barn som hojtar, dusch utan stress och frukost i lugn och ro (fast de bygger något utanför och engelsmännens fönster verkar vara mer eller mindre oisolerade.)
Nu väntar London! 

www.lilyisac.com för er som är nyfikna på mammaledighetsprojektet. Eller att vara först i Sverige med ett par slippers från Singaporianska märket Plush som vi samarbetar med. 

1

Nya favoriter

Hej! Det var ett tag sedan, men det här med att skaffa hus och bo i hus var lite bättre än jag trodde. Plötsligt förstår jag andra husägare som varit fånigt ockuperade av att fixa med trädgårdar, ända på ditten och måla på datten. För så roligt det är att ta hand om och göra iordning något vi själva äger! 
 
Vi har hållt på från morgon till kväll sen vi flyttade in. Trädgården som skulle vara lättskött och icke-tidskrävande visade sig vara tvärtom. De som sålde lade nämligen nytt gräs i våras, men sen bodde de inte här månaden innan vi tog över och verkar fullkomligt ha struntat i att vattna den nyutrullade mattan. Ni som vet hur gräs ska hanteras förstår att det inte är en så bra kombo. Så vi fick, samma kväll som vi flyttade in, börja arbetet med att få den tidigare så fina och gröna mattan att vilja återvända till livet. Nu, efter åtskilliga liter vattning, toppdressing (en speciell jord som krattas ut ovanpå gräset), gödning och med mycket hjälp från vädergudarna så ser det ut som att den börjar ta sig igen. Bärbuskar och träd hade inte heller fått så mycket kärlek senaste åren så även där har framför allt C slitit många timmar för att rensa och gallra. Men näst intill varje minut har varit underbar! Lyckoruset lägger sig säkerligen så småningom och det blir vardag och lite tristess över detta också. Men då finns det helt klart något annat att ta tag i. 
 
Vi är väldigt glada över att ha köpt ett hus som är i stort sett nyrenonoverat i alla fall, för det var verkligen bara att flytta in och börja leva. Sen finns såklart lite projekt som vi ser att vi kan ta oss för framöver, lite tapetbyten och en renovering av tvättstugan till exempel, men sånt är ju enbart roligt. Det skjuter vi dock lite på framtiden, för idag är min absolut sista dag som mammaledig. Lily är på förskolan, inskolningen har gått fantastiskt bra, och jag spenderar mina sista ledig timmar med att blogga, dricka ingefärsvatten och alldeles strax ge mig på lite jobb med Lily&Isac. Imorgon flyger jag iväg till London för att spendera helgen med en fin vän som bor där, och på måndag börjar allvaret. Can't wait!
 
 
Gamla favoriter i en ny favorit. The master bath är nämligen drömmen när det kommer till förvaring! En spegelskåp som sväljer allt och lite till, två stora lådor samt ett extra skåp! Det där extra skåpet vet vi knappt vad vi ska ha i, alla saker fick plats i spegelskåp och tvättställslådor. I love it!
 
 
 
Och så lite nya favoriter på handfatet. Eko-tvål och tvätt från Urtekram. Testar lite nytt i avsaknad av den handtvål jag köpte i Shanghai (och som fick hänga med hem i X antal exemplar men som nu är slut). Rengöringslotionen har jag precis köpt och börjat testa, så den får nog vänta på en utvärdering men so far so good. Bra för både miljö och plånbok.
 
 
4