Andas

 
 
Man behöver inte vara småbarnsförälder för att känna den där lättnaden när en dag närmar sig sitt slut, alla måsten och borden är gjorda och det finns tid till att sätta sig ned och bara andas lite. Känna lugnet sänka sig, ljuden från en hektisk och rolig dag sakta dö ut och hjärtat sakta ned till ett lugnt rytmiskt dunkande. Jag tänker nog mer på det idag än jag gjorde innan vi fick barn. Det där lugnet som fortplantar sig i hela huset när de somnar, det går nästan att ta på. Ikväll har jag passat på att tända lite ljus och låta lamporna i lägenheten vara släckta, så får det mörkna i samma takt inne som ute. Fortfarande ljust ute trots att klockan nu närmar sig åtta. Äntligen är våren här. Känns magiskt för mig som inte upplevt vårens intågande på över fyra år. 
 
 
I samma veva som våren kommer börjar också energin strömma tillbaka i min kropp som varit förkyld, magsjuk, nedbantad, återhämtad, allergichockad. Så pass att dagens runda längst sjön också fick bli introduktion för lite löpning. På väg tillbaka, 10 minuter jogg idag i min PW. Nästa gång testar vi 15, för jag har läst att det är så man ska gå tillväga när man är på väg tillbaka efter graviditet. Nu börjar jag känna mig redo igen, för att springa. Jag testade ju redan i oktober då jag satte upp utmaningen att träna fem dagar i veckan hela oktober ut. Tyvärr för tidigt och mina magmuskler som inte gått ihop ordentligt efter Lily gick isär mer igen. Så sen dess har jag tagit det väldigt lugnt och enbart tränat stödet. Flytt över halva jorden, olika boenden mm har ju inte precis hjälpt till med energi och tid till träning. Men med vår som infunnit sig hos oss i Jönköping känner jag mig redo.
 
 
1
Karin

Heja heja hoppas du är redo denna gång!
Visst tar det på kroppen.... tror det tar ganska mycket att en sådan sak som att rasa så mycket i vikt som man gör de första månaderna, man känner sig ju så svag!!! Fjärde trimetern finns verkligen och den blir ju en stor chock eftersom den är så "tvärtom" jämfört med den tredje.
Får också fortfarande in ett finger mellan magmusklerna, hur länge kan det vara så?! Hur stor var din delning när den gick isär igen? Min var ju gigantisk innan dock, kommer du ihåg hela den där bulan jag hade på magen i höstas?:)
Kram!