Pausbild

Så glad att ni hänger i och kikar in trots att det inte kommit några uppdateringar. 
Livet går i 110 och jag har många blogginlägg på lut men ingen tid att lägga upp dem. Mitt och min väninnas  mammaledighets-projekt rullar framåt med en väldig fart nu och all ledig tid går till det och allt annat som ska göras hemmavid. Jag har liksom lite mer att göra av vad tiden räcker till, men det är jättekul! Prio har såklart lilla älsklingen och aktiviteter med henne. Förmiddagarna är vi på öppna förskolan eller babysång och eftermiddagen hänger vi i soliga lekparker. 

Men jag återkommer snart med fler inlägg. Har tre dagar som gräsänka så det är två helt obokade helt fria kvällar :) fast jag kanske somnar i soffan istället när lillan somnat och det blir tyst i lägenheten.. 

Njut av vårvädret vänner! Nu ska vi rusa ut i det gröna sköna. 


PS. Ni vet väl att jag finns på instagram också, fullt med vardagsbilder. h_b_broman


3

Brunchfavorit i Jönköping

Avsaknaden av helgbruncherna i Shanghai har varit påtaglig. Det krävde besök av gamla shanghaivänner för att vi skulle ta oss ut och testa vad Jönköping har att erbjuda i brunchväg, och jag blev inte besviken!
 
I lördags förmiddag styrde vi stegen mot Neo där det serveras mat med smaker från medelhavet. Vi har ju bara testat brunchen, och där var det stora, rustika sandwiches som gällde för vårt gäng. Croque Madame för två och beef sandwich för två. Gott! Sen har jag hört att även luncherna är bra, enkla smaker och lagom portioner. De stenugnsbakade pizzorna som serveras uppe i baren ska tydligen också vara lite extra goda. 
 
Halvt uppäten beef sandwich, var visst lite glupsk.... Jag måste helt klart bli lite bättre på att ta med storkameran ut när vi är ute i Sverige. På något sätt känns det så fånigt att ställa sig och fota maten på en restaurang i Sverige, något jag verkligen inte har problem med utomlands. Varför är det så? Kanske ska bortse från mina Sverige-fånig-känslor och fortsätta med mitt blogg-paparazziande
 
 
Imorgon fyller mannen i mitt liv år och jag och Lily ska ut på lite ärenden idag för att fixa det sista inför födelsedagen. Resten av helgen går i umgängets tecken med lite lugn familjetid mellan varven. Kanske hinns det med en brunch imorgon också, det vore ju mysigt. Söndagar som är min favorit-brunchdag är tyvärr inte brunchernas dag i Sverige, då verkar bara kaffekedjorna vara öppna och att hitta något nytt roligt ställe att äta känns ganska långt borta. Have a nice weekend!
 
 
Brunch - Jönköping - Neo - Restauranger
2

Nyköp till vardagsrummet

Idag tog vi oss i kragen och åkte för att beställa det bord från Hans K som vi äntligen bestämt oss för. Enbart för att få veta att de har helt tomt i lager hos tillverkaren och första leveransvecka är vecka 26. Inte alls OK, så nu får vi börja om igen. Stort bakslag då vi tittat runt på näst intill allt och inte hittat något annat som är av intresse (och med rimlig prislapp). Men, möbelinköp blev det tillslut, också med lite leveranstid men om sisådär sex veckor står det två Eames DAW stolar från Vitra och sällskapar med soffa och soffbord i ena änden av vardagsrummet. Att hitta två fåtöljer som vi gillade och inte tar för mycket plats var inte helt lätt, så det fick bli två stolar istället. Tanken med vår loungedel är mer konversation än TV-tittande då vi båda tycker att TV är ett ting som stjäler alldeles för mycket tid från oss och därför försöker vi att sätta TV-n ur fokus i vårt hem och istället umgås med varandra. Den finns självklart där i vardagsrummet men lite vid sidan av. Känns skönt tycker vi.
 
 
 
 
bild från vitra.com
 
DAW - Inredning - Vitra - eames
1