Hej från Singapore

Här i Singapore har vi det härligt. 30 grader varmt och våra vänner har inte mindre än tre pooler på området är där har både vi och kidsen badat ett par gånger. Lily har med andra ord testat på att vara badbrud och blivit riktigt duktig på att doppa huvudet ! Hon lär av Alma som är en riktig baddare i plurret och till och med "hoppar" från kanten. 

I övrigt hänger vi med våra vänner, upptäcker Singapore och busar med kidsen. Det kommer ett längre inlägg framöver både om Singapore och om att resa med bebis i värmen. 

Ett Lilykollage. Det är mest hon som fastnat i mobilkameran. Glad och nöjd för det mesta, trots värmen och mycket tid i vagnen på stan. Sittdelen till buggan var guld värd i Singapore! Nu är det middagsdags. Två bebisar sussar sött och föräldrarna slappar i soffan i väntan på kvällens latmat - pizza. Här är det inte lika smidigt (och billigt) som i Shanghai att beställa hem mat, så vi har mestadels lagat middagar här. Igår sötpotatismossaka, ett experiment som blev riktigt gott! 


Två dagar kvar innan vi far hem till Shanghai igen. Dem spenderar vi med mer bad, hänger på lilla Alma på barnsång och återvänder till Arab Street för att köpa en yogamatta. 
1

Bara för mig

 
 
Varje morgon är suget efter kaffe väldigt stort. Det håller i sig även nu när nätterna inte är lika krävande längre. Nu har sötnosen dessutom bara vaknat för mat en gång de senaste nätterna så jag är mer utvilad än någonsin! Men kaffebehovet har jag ändå. Den där första koppen på morgonen är något alldeles extra! Nu har den blivit ytterliga lite extra efter att vi fick en så fin och smart present av svägerskan därhemma. Lily blev ju bombad av presenter i somras när vi var hemma, men vi föräldrar - ja ni vet hur det är, det är liksom bebis som är i fokus nu för tiden.
 
Men, Cs bror och hans fru hade en liten present till oss också, bara till oss! De här söta muggarna. Mamma. Pappa. Det känns lika underligt och pirrigt i magen varje gång jag tar ut den ur skåpet. Jag är mamma... någons mamma! Liksom min mamma är min mamma. Sån är jag nu, en mamma... Galet!
 
Så jag sörplar mitt morgonkaffe i min mammamugg, myser lite extra varje gång jag ser den och tänker, jag är Lilys mamma.
Inredning - att vara mamma - kärlek - porslin
2

Ostar ska ligga fint

We love cheese! Eller kanske främst jag. Blåmögel, gräddädel, gorgonzola, parmesan, mozzarella, you name it! Favoriterna är de vällagrade varianterna som nästan sticker lite på tungan när man ätit för mycket av dem.
 
Så ska man äta ost måste de ju ligga lite syggt också. Ny ostbricka beställd från Isak. De har mycket snyggt, inte bara för köket utan också för väggarna i bland annat barnrummet. Vi köpte tillexempel en jättefin ABC-tavla till Lilys kusin i kombinerad välkommentillvärden-doppresent. Kanske får Lily också en så småningom när det är dags att inreda barnrum lite mer seriöst. Enda nackdelen är att det beställs från UK och leveransen är lite dyr. Eller så är det bara jag som är så van vid kinesiska kostnader för porto och leverans, som nästan inte kostar någonting.
 
 
Finns i lite olika motiv. Jag som gillar neutralt, gärna vitt, på de stora ytorna i hemmet gillar däremot när det är mycket färg och galna motiv på detaljerna.
 
 
ISAK - design - heminredning - ostbricka
2