Vakna till vitt

God morgon söndag. Ännu en dag med ett vitt smoggtäcke som ligger tungt över husen utanför fönstren. Inte alls vad jag skulle önskat av denna dag. Igår blev det en liten promenad i kvarteren, trots luften, men det känns ju inte helt bra måste jag säga - att ta med en liten ut i föroreningarna. Å andra sidan får hon snart andas ren luft och lungorna återhämtar sig efter ett tag, sägs det.
 
Frågan är lite vad det är för skit i luften egentligen. Vitt ser ju inte så smutsigt ut liksom. Det har ju varit dagar då luften legat tjockt gul över taken, eller grå, eller ännu värre - när det plötsligt var helt grönt ute i luften en dag. Då undrar man ju lite. Men det vita... ? hoppas lite på vattenånga med halvrena dammpartiklar i. (In my dreams..)
 
 
 
 
Vi har klarat oss bra ensamma i dagarna fyra nu, men ärligt talat så börjar jag längta väldigt mycket efter min man och Lilys pappa. Fem - sex dagar ensam med en spädis är lite att ta i. Jag är en av de där som nog inte skulle klara att ta allt ansvaret hela veckorna om pappan jobbar på annan ort till exempel. Nån gång då och då är ju ok, men vareviga vecka - nej tack! Tycker det är frustrerande att inte ha nån vuxen att prata med hemma om kvällarna till exempel, och alltid äta middag själv. Visst kan man ha vänner över, eller gå ut och ta Lily med, men nej.. det är C jag vill ha och dela kvällarna med helt klart. Att ta hand om ett barn är egentligen inte det jobbiga men jag känner mig faktiskt som en lite bättre och gladare mamma om jag får en paus från mitt barn då och då under dagen. I alla fall under kvällen.
 
Ni som följer mig på instagram (h_b_broman) undrar väl nu då hur det kom sig att C faktiskt var med på en frukostbild igår. Well... C är i Sverige och skriver under för sitt nya jobb, dessutom hade han turen att resan inföll just samma helg som en nära väns svensexa som han egentligen skulle ha missat. För att denne vän inte skulle bli för misstänksam att det kanske kunde tänkas hända något denna helg, så drog vi en liten rövare alltså ;) Funkade gjorde det tydligen för förvånad hade han blivit när kinesen dök upp där bland alla grabbarna!
 
 
Dags att fixa till mig inför denna söndag! Ska ge mig ut och leta en varmare tröja till vårt lilla hjärta. Det har blivit höst här i Shanghai och med den kommer en råkall kyla även inomhus. Välisolerade hus i Sverige är alltså ännu en sak som får mig att längta efter december och sista resan hem. Och lite hjälp från svenskbosatta mammor och pappor: Hur mycket behöver vi ta på Lily hemma i Sverige i december och i vår. Vi har åkpåse till vagnen, men hon är ju kanske inte alltid i vagnen? How to think?
 
 
 
 
Shanghai - ShanghaiLiv - mammaledighet - smog