Hej då Shanghai. Hej Sverige!

De säger att det är betydligt svårare att flytta hem efter att ha varit utomlands några år än att flytta ut. Well... we're about to try.
 
Allt detta stök senaste tiden. Flytt, fix, planer, stress, längtan. Ja, mina dagar är fulla av väldigt mycket för tillfället. Det är dags att börja ett nytt kapitel och det görs inte av sig själv. Om lite mer än en månad kan vi inte kalla oss utlandssvenskar längre, vi kommer tillbaka hem.
 
The Skyline. Lite häpnadsväckande varje gång. Kommer sakna Shanghai något otroligt, samtidigt som jag knappt kan vänta på att komma härifrån.
 
 
Närmare fyra år i staden som aldrig sover. Fantastiska år som lärt mig så mycket mer om både mig själv och livet. Åren då vi gjorde allt. Antagligen några av de bästa åren i våra liv där vi träffat vänner för livet, jobbat som idioter, njutit av allt det goda, gift oss, skaffat barn, blivit vuxna(re). Så minns jag åren i Shanghai, den tid som snart är över. Men inte är jag ledsen för det. Vi har tagit beslutet att flytta hem till Sverige igen genom metodisk genomgång av massa variabler. Kärlek och längtan till familj och vänner är en av dem, karriärsplanering och långsiktigt tänkade en annan. Så beslutet togs och det känns bättre än någonsin! Shanghai har varit staden där vi jobbat som as på arbetstid och lekt som barn på fritiden. 
 
Så, nu börjar det. Äventyret att flytta till Sverige. För det är så det känns, lite som att flytta till ett nytt land, med nya möjligheter. Men tro mig när jag säger att det är skrämmande på samma gång som jag längtar ihjäl mig. Fyra år av diverse bekvämligheter ska nu bytas ut mot ett helt vanligt Svensson-liv. Fast det blir det nog inte helt och hållet, förhoppningsvis kan vi ta med lite av spontaniteten och den lättsamhet som finns här hem till Sverige. För i ärlighetens namn så är svenskar ett av de minst spontana folk som finns! Vem tackar liksom nej till en spontan inbjudan till middag för att man har tvättid eller ska titta på tv? Jo, en svensk... Det blir lite att tampas med. Kulturkrock på nytt? Eller så kanske vi glider rakt tillbaka in i såsomdetvarförr. Vem vet. 
 
Hoppas ni följer med på vårt nya äventyr. Från Metropol till Svensk Småstad - resan börjar nu!
 
 
 
 
 
Shanghai - Sverige - flytta hem - utlandssvensk - återvändare
8
Sara - lifeinsingapore

Jag följer med och hoppas på rått ärliga inlägg om att flytta hem... :-) en dag ät det ju min tur.

Martin

Älmhult nästa nu då? :-) Lycka till med flytten! Sverige är inte så illa men jag förstår precis vilka tankar ni har kring det och inte minst spontaniteten och lättillgängligheten som du skriver om.. Vi har vänner som vi träffar mer sällan nu än när vi bodde i SG, helt enkelt för att de är uppbokade månader i förväg.. Som tur är så har inte vi fallit in i samma sak ännu..

Och vet du vad? Champagnen är både ganska billig i Sverige och smakar bra även här.. ;-)

Lycka till! Ska bli roligt att läsa om er hemflytt!!

Svar: Haha, Nääää blir faktiskt Jönköping. Älmhult var ett alternativ, men det blev lite långt för mannen att pendla. Och lite långt från familjen.
Låter fantastiskt bra att champagnen finns och smakar gott även i kalla Sverige ;) kan nog behövas mitt i allt flyttstök där tror jag ! Och när längtan efter Shanghailivet blir för stor!
Hanna

:)

Vad tråkigt det blir att inte kunna läsa din blogg längre. Innan jag flyttade till Shanghai var det bland annat din blogg som gjorde att jag vågade ta steget. Och nu när jag är tillbaka i Sverige igen får man tillbaka lite av Shanghai-känslan genom att läsa din blogg :) Hoppas att flytten går bra! :)

Svar: Tack för den fina kommentaren! Känns väldigt roligt att ha gett insiration och mod. Du kan ju såklart fortsätta läsa ändå, men det blir nog tyvärr inte jättemånga återblickar till Shanghai, det är ju ingen reseblogg egentligen utan mer en livsstilsblogg, men du är väldigt välkommen att fortsätta såklart ;) Jag postar ett inlägg senare med mina shanghaibloggtips, du kanske redan läser dem men det kan ju finnas nån ny också!
Hanna

Josefine

Vad spännande! Kan tänka mig att det är med lite skräckblandad förtjusning och inte så lätt man kan tänka sig att flytta hem igen efter så många år utomlands. Kram!

IngMarie

Ja ni är ju så otroligt Välkomna hem /

Louise Bringfeldt

Välkommen hem!!!!

Svar: Tack söta du :)
Hanna

Denise - Mama till nOah

Välkommen hem fina du!D

Sophia

Ska bli spännande att följa dig på nya äventyr!