Fredag på bundet

En vecka utan blogg. Det är inte ofta det händer. Men tiden och orken har helt enkelt inte räckt till. Nu är det i alla fall fredagkväll och jag har lite tid och ork över. C är på en jobbgrejj och L sover sedan många timmar. Mat, film och chat med en fin vän i Sverige har fått förgylla min kväll. Annars så avskyr jag att vara ensam just fredagkvällar. Alla andra kvällar i veckan går bra, förutom fredagkvällen. 
 
Fick i alla fall trevligt sällskap i eftermiddags när jag mötte upp mitt team på bundet. En promenad, lite fotograferande och en kaffe på starbucks. Att ta med en "vit" bebis till bundet innebär att man får stålsätta sig för lite apaiburkänsla. Kamerorna fullkomligt flög upp när folk fick syn på henne. Konstigt det där. Det är ju inte precis som att jag skulle fota ett kinesbarn i Sverige. Men, man får väl bara le och vara glad, de tycker ju att hon är söt!
Teamet spanar in lillan (de fem till vänster och min brittisk/indiske chef till höger). Och några andra passar på att få sig en kik ned i vagnen. Man får inte bli irriterad på det här betteendet, då kan man lika gärna stanna inomhus. Man får ta det med en klackspark istället (lättare sagt än gjort ibland och min gräns går när folk försöker ta på henne, eller ännu värre - ta upp henne!) Det var en tjej som i alla fall frågade om hon fick ta ett kort, varpå jag svarade att det kostar fem kronor. Skämtar du!? var hennes spontana reaktion. Mja.. kanske skulle göra affärside av det hela?
 
 
Bundet är allt bra vackert, både ut över Pudongsidan och längst med de gamla husen på Puxi. 
 
 
 
Pudong - Puxi - Shanghai - The Bund
3
Maria

Hahaha! Jag kommer ihåg känslan! Kommer du ihåg när en tjej lyfte upp Malva och sprang iväg med henne för att ta kort?

Kram!

Svar: ja gud ja, det var lite läskigt! Tänker väldigt ofta på det! :)Kram!
Hanna

Linnéasgoodiebag

Har precis hittat hit och vilken fin blogg du har. När vi var i Australien och vår flicka var mindre var vi med om samma sak. Var vi än gick kom massor av japaner och skulle fota vår S. Nästan lite otäckt som du säger när de blir för närgångna. Man vill ju inte att någon man inte känner ska ta på ens barn känner jag. Tänk att det kan vara så spännande med en bebis:) Kram Linnéa

Svar: haha, ja visst är det konstigt! Jag förstår inte riktigt vad de ska göra med bilden heller, sätta den i familjealbumet ;) kram!
Hanna

Christiane

Hej. visste ju inte att B är din chef - vad roligt! Du får hälsa honom så mycket! Har haft att göra med honom både när han jobbade i UK och Helsb... god kille ;)

Svar: Ja det är en riktigt härlig och grymt duktig chef jag har just nu! Jag ska säga hej från dig när vi ses nästa vecka :)
Hanna