Ett utdrag ur flyttröran

Välkommen till en rörig verkligehet för några dagar. Här flyttades det igår, eller flyttpackades ska jag säga för vi bor ju fortfarande kvar. Sju pers intog lägenheten och började packa ned vårt liv i kartonger. Några timmar senare var allt packat, inklusive lite som inte skulle med, men det ordnar sig ändå. Det var i alla fall inget viktigt såsom pass eller nycklar, de var väl undanstoppade i "no touch" högen som tronade på soffan i vardagsrummet.
 
Nu bor vi här i en naken och sorglig lägenehet ett par nätter innan vi flyttar in i den fullservicelägenehet vi hyr sista månaden av våra år i Shanghai. En fullservice innebär att köksattiraljer, handdukar, sänglinne och städning ingår. Så vi behöver i stort sett inte ha med mer än oss själva och lite kläder. Men sen är det ju alltid sådär ni vet att man vill ha med lite dittan och datten, och med en liten med i familjen blir det här med packning genast en mycket krångligare fråga. Det ska vara vällingflaskor, tallrikar, diverse pulver, mat (redan lagad och frusen). Dessutom var det ett väldigt sparsamt utrustat kök, så vi tar med lite extra smågrejjer. Just kläder och skor däremot, så lätt har jag nog aldrig packat - ever! Två par jeans och två par svarta byxor - för två månader!! Och så lite klänningar, blusar och några koftor, en bröllopsoutfit till vinterns bröllop, jul och nyår och alla underbara middagar vi ska på i Sverige när vi flyttat hem igen! Ja, här är en som är taggad till tänderna nu. För hur ledsamma, skrämmande och nostalgiska känslor jag än har för att lämna Shanghai och vännerna här nu så ser jag otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till ett av världens vackraste, renaste och grönaste länder.
 
 
 
Det var allmänt rörigt här igår. Hann knäppa ett par bilder när flyttgubbarna var på lunch. Lily var såklart med under hela tiden och det gick bra till en början. Sen blev det plötsligt lite mycket ljud av allt tejpande och kartongvikande, som tur var kom vår Ayi (städerska) i samma sekund, så hon fick snabbt ta med L ut på en liten promenad. Första gången jag lämnar bort lily till en icke-familjemedlem. Hann knappt tänka på saken, men vad skulle jag göra med en panikig bebis och ingen möjlighet att lämna hemmet och alla flyttkarlar. Det gick bra i alla fall, L älskar vår Ayi, trots att de egentligen inte har något med varann att göra.
 
 
 
 
Nu ska jag njuta lite till av en lugn stund. Jag fick sovmorgon i morse, efter några riktigt långa och tuffa dagar och en natt med en liten tjej som kommit på att man kan vända sig till mage även i sängen. Vaknade fyra gånger av att hon låg på mage och kikade ut genom spjälorna över spjälskyddet och sa "hooohuuuuhoooommmmm" direktöversatt typ: halååååvarförsoverdumamma?? Vaknade tillslut halv nio av att C och L kom hem och undrade var jag höll hus. Då hade de varit ute på långpromenad och tagit hem frukost! Och en liten bukett blommor till en väldigt glad och yrvaken Hanna.
Ayi - Shanghai - eaglemovers - flytta hem
2
Lina

Minns vad tacksam jag var för Ayi när våra grejer kom och skulle packas upp. Att passa flyttgubbar, kartonger och en rymningsbenägen liten tjej samtidigt, ensam hade varit en alldeles för stor utmaning! Hoppas det går bra för er den sista månaden, och spännande att komma hem till Sverige efter så många år ute!

Jessan

Oj, jag har helt missat att ni är på väg hem till Sverige igen! Kan tänka mig att det är både spännande och sorgligt på samma gång, ni som bott så länge i Shanghai. Kram