Det är inte alltid tiden räcker till

Från en av veckans (eller var det förra veckans fikor). Banankaka från Wagas och en Nespresso. Kaffe har det blivit några stycken - ganska många - senaste veckorna. Fika för sällskapet och för att hålla sig någorlunda pigg om dagarna. Mini har varit lite mer krävande än vanligt och med gäster i veckorna två så börjar denna mamman bli lite trött. 
 
 
 
Oj här går dagarna undan och försvinner i ett svep. 
Svärmor och svärfar är fortfarande kvar i Shanghai och vi hittar på allt möjligt om dagarna. Det är lunch och promenader, de ger sig ut på egna äventyr och jag och Lily tar det lite lugn hemma mellan varven. Samtidigt pågår här full planering inför stundande flytt. Denna gången ska vi inte packa och släpa på grejerna själva och just nu går mina dagar till att hitta ett flyttbolag som ska göra detta åt oss. Det tar sin lilla tid och ska passas in mellan mellanmål, matningar, förmiddags-, lunch- och eftermiddagsvila, och så ska man ju gärna ha lite tid för sig själv då och då. Dessutom har en viss liten dam (hon som regerar våra liv just nu) haft en tand som smugit upp och ungefär varannan dag har vi haft en mindre rolig Lily härhemma. Ikväll får jag till exempel stanna hemma med Lily när de andra gick ned till haket för en sista middag med Lilys farmor och farfar. Eftermiddagen var lite grinig, fylld av överenergi och mycket kryp i kroppen på lillan så det lämpade sig inte att ta med en sovandes bebis till ett skrikigt kinesiskt hak. Synd, för jag är riktigt sugen på dumplings men de lovade att ta med lite hem när de kommer tillbaka.
 
Idag har jag i alla fall fått ta det lugnt ett par timmar när svärfar tog med Lily på promenad och jag och svärmor satte oss på Dragonfly för manikyr och pedikyr. Det var välbehövligt och äntligen är tår och fingrar fina och nylackade igen. Borde gå lite oftare men allt annat har kommit före de senaste månaderna. Nu sover lillan och jag passar också på att läsa och svara på mail, sms och andra kommunikationsmedia, hinna kolla in nån blogg i alla fall och skriva av mig lite här. Det är svårt att få dagarna att räcka till ibland!
 
Nu hör jag C och svärföräldrarna kliva ur hissen. C svär... hmm.. han glömde vinägern till mina dumplings! Snäll är han i alla fall och tar i skrivandets stund moppen bort till haket och hämtar. För en sak är säker - dumplings kan inte ätas utan chilli och vinäger!