Fira påsk tillsammans

Vad passar inte bättre än att fira in både påsken och våra nyanlända gäster med lite bubbel och en härlig påsklunch? Det går finfint att laga påskmat även här i Kina, och igår fick jag till en janson och lite köttbullar till den importerade sillen och knäckebrödet som kom med gästerna. En härligt gul påsksallad fick stå för friskheten i lunchen. 
 
Igår invigdes också en julklapp. Våra små söta ugnsformar som för dagen fick stå som pajform för en smulpaj med jordgubb och mynta. Snappsglas har vi inga så espressokopparna fick duga för dagen.
 
 
Vi har en härlig påsk! Våra gäster börjar komma ur jetlagen så smått men för mig har det varit ypperligt att de varit lite tröttare än vanligt så att jag kan hålla ett lugnt tempo. Men nu ska jag skynda att bli klar för dagen för nu vankas det brunch på Cuivre! 
 
 
 
 

Långfredagsledigt

Det enda påskpynt som fanns att tillgå i gömmorna har hittat fram, lagom till långfredagen och besök från svågern och hans fina sambo. 
 
 
Jag sitter i en lugn och tyst lägenhet, bara vår lilla Ayi som smyger omkring och städar. Våra nyanlända gäster har tagit en dusch och gått in till gästrummet för att få ett par timmar vila innan vi sätter igång deras Shanghaivistelse på allvar. Jag är inte avundsjuk på den trötthet de troligen känner efter att ha rest långväga och inte sovit någonting på hela resan. 
 
Nu är vår kyl också fylld med sill och ost inför påskhelgen. Nubben kom med i resväskan så vi är redo! För lite påsklunch, eller i alla fall en rejäl påskfrukost måste vi få till, trots att vi är i fjärran land där påsk inte är ett känt begrepp. Kanske skulle jag behöva ge mig iväg och handla lite för eventuella köttbullerullningar och potatiskok också... får nog ta och planera lite om vi ska lösa en lunch tills imorgon! 
 
Men nu medan de sover ska jag passa på att springa till kemtvätten, köpa blommor (och påskris?), frukt och göra lite middagsbokningar för kvällen och resten av veckan. Vi har inte hunnit med att planera så mycket inför detta besöket, så får försöka hinna med det lite på en höft idag! 
 
Glad Påsk vänner!
1

Med drömmar om saltdoftande västkust

Idag är det en sån där "sketen tisdag" igen som mamma brukade säga när jag var liten. Eller var det mormor... 
 
Jag vaknade tidigt och var piggare än på länge. Insåg att sommaren faktiskt inte är så långt borta trots att det fortfarande är alldeles för kallt både i Shanghai och i Sverige, men det kommer en sommar så småningom. Årets sommar kommer att spenderas på världens bästa plats, nämligen mitt absoluta smultronställe på västkusten där mina föräldrar har sommarstuga och jag i stort sett spenderade tre månader per år sedan jag var åtta. Att få hänga där och samtidigt få bekanta sig med den där som växer innanför tröjan kommer bli underbart. 
 
Så, västkustfeeling dagen till ära så blir det invigning av nya tröjan som C överraskade med häromdagen. En tröja att växa i och så småningom mysa i med platt mage igen. Få så himla mycket mer kan det faktiskt inte växa därinne! Då kommer jag spicka, på allvar!
 
 
 
1