Modell i miniformat

 
 
Vilken härlig stund jag hade med vår lilla fotogenica tjej häromdagen. Hon passade på att visa sitt allra bästa jag och skrattade och kikade in i kameran precis hela tiden! Fast sen är hon ju faktiskt glad nästan hela tiden också!
 
 
 
Det vankas dopinbjudningar och lite andra förberedelser så i förra veckan passade jag på att fota Lily 6 veckor gammal. Det är ingen kameraskygg tjej precis och jag tror hon hade lika kul som jag. Karriär som modell framöver?!
 
Men det är lite svettigt att fota bebis och jag spenderade mesta tiden krälandes runt i sängen. Sen avslutade vi med lite gos och knäppte av några bilder på armlängs avstånd ♥
 
 
 
Här syns också en skymt av den fina klänningen Lily ska på sommarens bröllop och dop! Sötaste sött med ett lager tyll undertill. Den tackar vi mormor för!
 
Vad häftigt det är förresten att bebisars ögon ändrar färg så mycket i början! Lilys ögon går nu från en väldigt djup blå färg till att bli ljusare och ljusare för var dag. Vi tror att hennes ögon kommer ha en djupare blå färg än mina ljusblå men med klarare blå färg än Cs gråblå. Det blir spännande att se om sisådär 7 månader, för vid 9 månader ska deras ögonfärg tydligen ha blivit deras.
 
Foto - bebis - bebisfotografering - dop - kärlek
2

Tre gånger siden flyttar in i garderoben

Tre nya, silkiga och följsamma plagg har flyttat in i min ganska tomma garderob som var i stort behov av uppdatering efter nio månader graviditet och en månad i babybubbla. Den fräcka t-shirten med döskallar känner ni kanske igen sedan tidigare. Den jag köpte var för liten (boobsen har visst växt lite....) så jag bytte till en storlek större och hämtade upp den häromdagen. Åh vad snygg den kommer bli till ett par slimmade svarta byxor!
 
 
 
Det är sample sale på Petra Ringström i hennes showroom i Shanghai i helgen och jag hittade två toppar som fick åka med direkt! En t-shirt i vitt och en ärmlös blus i mörkgrått. Just nu är ju inte en stor mage problemet utan att jag ammar och då ska det antingen av och på en topp eller så får man ha något som går smidigt att knäppa upp! Blusar är alltså vägen fram för min garderob så länge jag fortsätter amma och nu har jag nog en av varje färg i min färgkarta som går i vitt, svart, grått och med en släng av beige eller blått då och då. Har insett allt eftersom åren går att det är bäst att hålla sig till de färger man trivs bäst i och inte göra för stora avstickare! Någon mer som känner igen sig i det? Kineserna tycker förresten att vi svenskar ofta går klädda i bara svart eller vitt.. varför har du aldrig färg frågar de mig ofta!
 
Ärmlösa blusar har ju varit lite av min grej redan innan graviditet kom på tal, så smidigt att kombinera med kofta, kavaj eller kort jacka, så det blev en nybeställning på en svart v-ringad sådan också samt ett par vanliga snygga linnen. Kittad inför sommaren i Sverige och en varm höst i Shanghai!
 
 
 
Den här söta lilla väskan fick följa med också. Petra avslöjade att hon har blöjor till deras lilla tjej i dem. Själv tänkte jag nog ha den som ett litet reseapotek till vår lilla blomma att ha med i handbaggaget när vi reser runt i sommar. Sockersött med prickar och rosa!  
 
 
 
Petra Ringström - Shanghai - mammamode - mode - shopping
1

Fredag!

Hej därute!
 
Så härligt med fredag igen. Idag har jag riktig fredagsfeeling
Vaknade av en morgonpigg tjej idag, "redan" strax efter 7 vilket är ovanligt för vår lilla blomma, men som vi välkomnar för det innebär också att kvällarna blir tidigare och tidigare. Kan avslöja att jag gett mig på supernnannyn Gina Fords bok Little Content Baby om rutiner för bebisar och har fått en hel del bra tips därifrån. Men vi följer det inte slaviskt för det funkar inte riktigt varken för mig och min vardag eller för vår Lily. Men, tidigare mornar vilket ger tidigare kvällar genom mer strukturerade mat och sovtider på dagen verkar vara en vinnare! 
 
Det har varit en riktig fixardag idag och jag har hunnit springa ärenden, gå en riktigt lång promenad i härligt väder och ren luft, äta lunch, handla och styra upp lite saker via datorn redan innan klockan blivit tre! Inte dåligt för att ha en liten bebis hemma tycker jag ;) 
 
Fredagsfeelingen kommer också från en rolig helg som vi har framför oss. Imorgon förmiddag kommer jag vara och botanisera i Petra Ringströms showroom i Shanghai där de har sample sale med 50-75% rabatt! Hejja hejja säger jag som just tänkt beställa lite nya fina sidenplagg. Det blir nog både lite samples och en liten nybeställning tror jag. C och blomman får hänga med och sedan ska vi direkt iväg på lunch. Mysig lördag imorgon alltså!
I helgen har jag dessutom tingat lite egentid. En välbehövlig manikyr och pedikyr väntar, något jag verkligen ser fram emot. Alla småbarnsmammor (och pappor) behöver lite egentid ibland för att orka med, och i helgen tar jag min första sedan hon kom till jorden lilla fina Lily.
 
 
 
 
 
Petra Ringström - fredag - mammaledighet - mode
3