På turné genom sköna Sverige

Här kommer en solig hälsning från en familj på turné mellan vänner och genom Sverige.

Vi sa ju att vi skulle ligga lågt med att planera in allt för mycket på vår semester i år, efter att de fyra senaste mest bestått i att leva ur en resväska och ständigt vara på väg till nästa ställe. Men lite resande blir det även i år och efter våra lata dagar på västkusten packade vi ihop oss och körde många timmar med riktning nordost och hamnade i Falun efter en natts stopp i Karlstad.

Det har gått bra att resa med liten bebis även i bil med övernattning på olika platser. Mycket fläng blir det och lite orolig har Lily varit av att vakna på nytt ställe varje dag, men vi har försökt att hålla kvar i fasta punkter i tillvaron. Nattningsrutin, egen kudde och leksaker hon känner igen. Sen har vi försökt att höra långkörningarna när hon vanligtvis sover, dvs sena kvällar eller runt lunch och det har gått riktigt bra.

Under färden har vi häpnat över hur vackert Sverige är, och hur tomt det är! Hus som ligger helt alena mitt ute mellan städer och orter, lugnt och fridfullt. Och så denna blåa himmel! För himmel så blå den varit hela senaste veckan!

I Falun bjöds det bröllop i dagarna tre och vi fick träffa både vänner och all familj på Cs sida samt vara med på ett mycket fint bröllop! Vi har dessutom sån himla tur att C lillebror som gifte sig dessutom är barndomsvän med mina äldsta vänners bättre hälfter, så det blev en riktig återträff med mina fina vänner också.

Igår körde vi så rakt ned genom Sverige igen och landade i Jönköping. Här har vi båda pluggat och detta är nog den plats vi närmast kallar "hemma" i Sverige. Där vi bodde innan flytten till Kina och hit skulle jag kunna tänka mig att flytta igen i framtiden. Nu huserar vi i vänners nyköpta hus, äter middagar på verandan och går promenader i grönskan kust bakom knuten. Åh så skönt!


Nu är det dags att resa sig från solen under rosenbuskarna och väcka lilla tösen som snusar skönt i skuggan.

Sommarkänslor

Vi spenderar delar av dagen på stranden med härliga vänner som hälsar på. Äter sillunch, dricker kaffe och sippar rose' på soldäcket. Svensk sommar när den är som bäst!

1

Ljusa vidder

 

Det är lite som att komma hem och använda ögonen för första gången på sju månader. Det är så ljust ute när det inte finns en hinna av smog att jag inte riktigt kan ha ögonen helt öppna. Vi njuter av ljuset, färgerna, dofterna av frisk luft, grönt gräs och salta hav. Lily får träffa morföräldrar, farföräldrar, mostrar och kusiner för första gången. Vi två föräldrar får avlastning när det alltid finns villiga famnar att krama om en liten.


Vi har också hunnit med mycket god mat redan såklart. Och en del tidiga morgonpromenader. Resan hem med en liten blomma gick bra. Egentligen gick den riktigt dåligt om man jämför med hur L brukar vara, men förhållandevis bra ändå om man inte räknar med att hon inte riktigt ville sova. Och den enorma blöjkatastrof som inträffade just som planet lyfte och fasten seatbeltsskylten såklart var på.

Men bristen på sömn innebar att hon faktiskt sov hela natten den dag vi kom fram, trots tidsskillnaden. Men de där tidiga mornarna sitter i och vi har turats om att gå ut med henne så att i alla fall en av oss får sova lite längre. I morse vaknade hon redan 5.20 -pigg som en mört - och jag pallrade mig ut med träningskläder på och gick en femkilometers promenad i fantastisk miljö. Solen som gick upp över åkrarna, dimslöjor och dagg som hängde kvar och de enda som var vakna var jag och mjölkbönderna. Fantastisk skön och svettig morgonrunda och när jag kom tillbaka började resten av huset vakna till liv och det doftade snart kaffe från köket.

 


Vi njuter som ni hör. Några dagar till håller vi oss kvar här innan det bär av till Karlstad och sedan Falun där det stundar bröllop i ett makalöst vackert Sverige! Om ni glömt bort hur fint Sverige är, försök då att se det genom mina ögon för en stund, vana vid stad utan natur, disiga skyar och höga byggnader på rad i en dallrande hetta.

 

 

1