Kvällslyx och röda naglar

Avslutar en jobbspäckad dag och kväll med en kombination av att måla naglarna röda inför morgondagens nyårsfest, maila och sörpla i mig en smoothie. Och ja, det är rätt skrivet - det är nyårsfest trots att vi redan är i slutet av januari. Om 11 dagar infaller nämligen kinesiska nyåret, och det ska firas även med jobbet.

Igår fick vi hongbao (rött kuvert) med värdecheckar. Hongbao hör till traditionen, liksom att man klär sig i rött och hänger röda dekorationer överallt. Vi kommer också ge hongbao till vår lilla Ayi. Alla arbetsgivare ska ge det enligt traditionen.

Imorgon är det som sagt nyårsfest och dresscode går i svart och rött. Jag som inte äger mycket röda kläder får helt enkelt piffa med röda detaljer. Naglar, läppar och kanske en sjal.

 
3

Gammalt möter nytt

Det mest facinerande med att leva i Shanghai, som jag inte tröttnar på varken att se eller att skriva, är det faktum att gammalt möter nytt hela tiden! I ett samhälle där näst intill varje människa har en smart phone, trots att de inte tjänar många kronor per dag, så finns det fortfarande så mycket som är oförklarligt omodern. Och inte vill jag att det ska försvinna heller, för då försvinner känslan med Shanghai.
 
Foto - Shanghai - old - photography
1

Söndagshäng

Vilken strålande skön dag det har varit här! 
För första gången på flera veckor har vi varit utomhus utan att känna oss totalt förgiftade av luften vi andas. Det har varit en klart blå himmel, sol och runt 12 grader varmt. En härlig januaridag med andra ord och det känns lite hoppfullt för att de här jobbiga föroreningarna som hängt över Shanghai senaste två tre veckorna kanske är på väg bort för denna vintern. Kanske är vintern också på väg bort... 
 
 
Ett litet collage från en härlig helg! Igår med hatt och tjock halsduk, idag i solen på balkongen med en bra bok och en kopp te. Många långa kaffestunder med C och vänner, och en hel del promenerande i det sköna vädret! Idag har vi bland annat ätit två frukostar! En tidigt imorse på gamla favvon för prisvärda bruncher - MrPanncake house, en lite senare efter squashmatch för C och balkonghäng för mig, med vänner på ganska nyöppnade Enoterra (en av fyra i Shanghai). Den senare kan nog mer kallas lunch dock!
 
 
Efter en lång promenad har vi hunnit med en skypedejt med Sverige och C har begett sig till en sportbar med två  av hans egen namne för att kolla på tennis. Så tre C är iväg på killkväll och cvd gör man då hemma - jo, läser bocker, dricker te, bloggar och njuter av lugn och ro! Skönt!
 
Vad gör ni denna söndag? 
 
 
 
 
Brunch - Helg - Shanghai - enoterra - sol - vardag
1