Första yogan på ett par år

Äntligen har jag tagit tag i en tanke som surrat länge i bakhuvudet och kört ett yogapass! Lite ovant var det allt med en "ny" kropp, men det gick ganska bra tycker jag! Nu efteråt känns det skönt i kroppen,och jag tror att det var en bra startnivå jag hittade efter åratal utan yoga. Vi får väl se om jag lyckas "keep it up", i så fall är det nog läge att hitta ett lite tuffare pass om några veckor. Just nu är jag mest stel som en pinne efter att ha sprungit och styrketränat under senaste året, men näst intill helt skippat den där biten med stretching, så det krävs nog några lättare pass innan smidigheten är tillbaka (om den någonsin kommer tillbaka till vad den var förr!)
 
Behöver väl knappt säga att detta inte är jag! En gammal bild som jag tyvärr inte vet var jag hittat från början.. men säkerligen på google någonstans!
 
 
Vi har under ett antal kvällar försökt ta oss igenom Les Miserables, inte för att den är långsam - tvärt om! Men den är lång och jag behöver komma i säng i vettig tid om kvällarna för att överhuvudtaget vara i funktion dagen efter. Nu har vi 25 minuter kvar så ikväll hoppas jag att vi kan se klart den. Bara älsklingen kommer upp från gymmet någon gång!
 
Förresten. Les Miserables är som bekant för de flesta en musikal, och den gjorde sig ganska bra som film måste jag säga. Men jag har gått runt med Russel Crowes prat-sjungande stämma i huvudet hela dagen! Lite tröttsamt! ;)
Gravid - träning - yoga
2

Växande kropp, krympande garderob

Det här med att långsamt växa ur favoritplaggen som hänger i garderoben är inte precis jätteuppmuntrande.
Nu har jag ändå haft "turen" (och disciplinen) på min sida och inte gått upp så mycket i vikt, men midjemåttet har ökat konstant och verkar växa snabbare ju närmre dagen D vi kommer. Kvar i garderoben finns nu ett par jeans från innan, (låg midja, annars skulle det aldrig funka) två par mammabyxor och ett gäng trikåkjolar. Inte världens största utbud om man säger så. Först nu i helgen insåg jag att jag i stort sett inte kan ha några blusar och toppar längre. Där har jag annars inte behövt köpa något nytt direkt då min garderob med tunna, flygiga skjortor och blusar passade bra för ett ökande midjemått. Men nu i helgen. Efter en hemsk timme framför spegeln innan vi skulle ut på middag insåg jag fakta! Garderoben är obrukbar!

Tur att jag har en så förstående man (vilken man är inte förstående framför en smått hysterisk gravid fru?!) som genast bokade in en shoppingtur under söndagen och hjälpte mig leta igenom hyllorna på kläder i jakt på något som passar mig och magen. Ett par timmar senare, några pengar fattigare men en påse rikare och nu är det lite kul att klä på sig igen på morgonen.

Jag köpte faktiskt bara kläder på vanliga avdelningen. Känns lite trist att köpa massa plagg som sedan inte passar efter bara några månader. Så nu är jag redo för vår!

Och ett tips till er i samma sits: plocka bort allt ni inte kan ha från garderoben. Det är bara trist att bläddra igenom plagg man önskar man kom i. Nu är min garderob ganska tom, men det som finns i funkar alltihop!Ett av de nya. En stickad stor kofta från HM som ger mig vibbar av salt, sand och ett glas rose en sval sommarkväll i Sverige.

3

I miniformat

 
Senaste tillskottet i lägenheten. Två handgjorda typiska pallar. 
På gatorna ser man ständing dessa små minipallar stå, gamla och slitna, och med en tant eller gubbe sittande ätande nötter eller repa bönor. Två små har nu också flytttat in hos oss, för att se fina ut, för att användas om man ska nå något långt uppe, ställa en blomma på, eller kanske för en lite rumpa att sitta ned lite på så småningom.. 
 
Vi spriang på dem hos en hantverkare på Changping lu, öster om Shaanxi lu. Ett av de där hålen i väggen som kan dölja alla möjliga godbitar, bara man kikar in. De hade också den typiska "skomakarpallen" med välvd sits, mycket snygga fast inget vi har användning för just nu. Det får nog bli en beställning på en sådan i lite större format däremot den dagen vi väl bestämmer oss för att flytta hem. Perfekt att sätta sig på när man ska dra av sig stövlarna innanför hallen!
 
 
 
 
Inredning - Shanghai - hantverk