Sluta andas & ett Shanghaitips för barnfamiljen (eller er som har besökare med barn)

De senaste dagarna har luften varit extremt dålig. Sådär dålig att jag önkar att jag och Lily bara kunde sluta andas och börja igen när det blivit bättre. Men så fungerar det ju inte riktigt och istället har vi fått anpassa oss till var vi kan andas lite renare luft. Det vill säga i lägenheten där vi har luftrenare (BlueAir). Det är sådana här dagar jag är så himla glad för vårt beslut att flytta hem. Detta skulle aldrig hända i Sverige! Visst att det kan vara kallt eller regnigt, men det finns ju kläder för alla väder. Det finns inte lungor för all luft tyvärr.. Vilket kanske inte alls innebär att vi kommer gå ut varje dag... det kan jag liksom inte lova. Fast det bör man väl med en liten.
 
I eftermiddags blev det i alla fall en liten promenad, när luftappen visade runt 180 istället för de 280-320 som det legat på under de senaste dagarna. Både lillfröken och jag var överlyckliga för att komma ut lite. Sånna här dagar är ju inomhusaktiviteter bra också. Här i huset har vi sån tur att det finns ett lekrum för de minsta i anslutning till gymmet (vilket då ska ses som lekrum för föräldrarna?) med minibollhav, en liten gunga och sån där bra skumgummimatta som man kan trilla omkull på utan att slå i huvudet. Och som dessutom ger lite lagom friktion för att kryp/ålaöva på.  
 
Ni som följer mig på Instagram @h_b_broman såg de här underbart färgsprakande bilderna redan igår. Jag tänker faktiskt ta med mig kameran ned och ta bilder i bollhavet igen, tänker mig att det kan bli en rolig färgklick på en vägg i ett barnrum.
 
 
Nu känner jag mig aningen förkyld, ni vet sådär att det bränner lite när man andas och näsan tjocknar, så jag skippar träning ikväll (maken min har utmanat mig för resterande 16 dagar i Kina nämligen) och spenderar lite tid med bloggen och andras bloggar istället. Har som ni märkt varit lite tyst och glest med uppdateringarna här, men inspirationen är nog lite låg för att hjärnan redan är halvvägs i Sverige och allt som ska göras där. 
 
Förresten, på tal om inomhusaktiviteter så hittade jag ett intressant tips i UrbanFamily idag, en tidning för expatfamiljer (och andra också såklart). De tipsar om en restaurang som är perfekt för barnfamiljer som vill ta långbrunch. För långbrunch med barn vet ju alla hur smidigt det är, typ inte alls, om de inte är i samma ålder som Lily och fortfarande sitter still. Patachon & Patafun heter stället i alla fall och ligger på Dagu Lu 426, nära Shimen Yi Lu. Lily är för liten men för barn i åldrarna 3-8  år är det fritt fram. Det kostar 50 RMB att låta barnet leka av sig i det stora leklandet medan föräldrarna njuter av en lååååång ledig stund. Enligt artikeln har de ett brunchset för 128, med charkuterier, bröd, ost, sallad och potato wedges. Dessutom free flow kaffe till det. Såklart finns även barnmeny, om de små liven nu kan slita sig från leken. Låter schysst tycker jag, kommer dock inte hinna testa själva. Våra prioriteringar ligger just nu på att återbesöka favoriternas favoriter.
 
 
 
Restaurang - Shanghai - barn i shanghai - patachon&Patafun - tips