Här är jag

 
 
God fortsättning önskar jag från ett regnigt Tranås där vi härbärgerar dessa dagar. Temporära hemmet tills vi har flyttat in i lägenheten i Jönköping. 
 
Det är många som undrat om det inte kommer ett nytt blogginlägg snart. Men sanningen är att jag inte vet vad jag ska blogga om. Ingen lust, ingen inspiration. Jag känner mig nog lite vilsen om jag ska vara helt ärlig. Nytt (mjaa, nygammalt) land, inget eget hem just nu, mitt emellan att känna sig på besök och inflyttad. Dessutom julstök, en äntligen överstånden jetlag, många middagar och annat kul som tar tid från datorn und so weiter.
 
Det var ju faktiskt ingen egentlig Shanghaiblogg vad jag hade (har). Hemmahoshanna har ju hängt med nästan sedan det där med att blogga blev poppis, och bloggat har jag, var jag än varit. Men Shanghaivinklingen kändes helt klart lite mer spännande och givande att skriva om. Som att jag kunde dela med mig av något som kunde hjälpa andra finna rätt i den stora staden i öst. Men nu, bloggande från en liten stad i Sverige, där jag kanske inte helt känner mig hemma längre efter nästan åtta år som utflyttad. Så jag behöver lite tid att tänka om, vinkla om. Hitta intresse i mitt eget liv igen. Sånt som inte bara kretsar kring mammafika och Lily. 
 
Med det är allt några inlägg på lut, för det är ju inte en helt självklar sak det här med att flytta hem, skicka sitt bohag, skriva in sig i landet igen och hitta nytt boende och flytta tillbaka till ett svenssonvardagsliv. Ganska skönt att få en liten lyxig paus hemma hos mor och far och lite lätt lära sig städa igen ;) 
 
 
 
Nu har vi i alla fall firat en härlig julafton! Vi intog Tranås Prästgård där Cs bror med familj bor. Och äntligen fick jag lite julkänsla! Så genom lite bilder önskar jag en väldigt god fortsättning, och så kanske inspirationen kommer tillbaka i takt med att julkänslan kryper sig på! 
 
 
 
Jul - utlandssvensk
2
Karin

God fortsättning på er finisar!
Fortsätt att blogga om era dagar over there, vi vill se:)

Jessan

Det är allt knepigt det där med att blogga ibland. Själv bloggar jag mest för min egen skull och för att få göra något med de bilder jag tar. Men ibland känns det inte som man har något spännande att berätta och sommaren är alltid lättare att fota än vintern. Jag tror du kommer "hitta hem" snart, det blir nog lättare när ni fått er lägenhet.

Kram och god fortsättning!

Svar: Tack, det hjälper helt klart inspirationen för att blogga när det trillar in lite förståelse och fina kommentarer :)kram och detsamma!
Hanna