Giftig

Alltså den här luften.
 
Hazardous säger appen. Det vill säga mycket farligt. Emergency conditions och att hela befolkningen troligen har en negativ hälsopåverkan. Inte ens känsliga, barn och gamla, utan hela befolkningen!
 
Ångest.
 
Att vakna och faktiskt inte se något annat än en vit sörja utanför fönstren. Det är inte kul. Det finns liksom ingenting man kan göra annat än att stanna inne och ha luftrenarna på maxrening tjugofyra timmar om dygnet. Och igen är jag så glad för vårt beslut att flytta hem igen. Så här sitter jag, med ett sovande barn som ligger och andas in halvt giftig luft, i redan förkylda lungor och jag hör henne hosta lite ibland. Funderar febrilt på när vi bytte filter i luftrenarna senast och förbannar oss att vi inte bytte innan den värsta säsongen skulle börja. Men, inte mycket att göra åt saken, förutom att kanske köpa nya, idag! Det lär ju inte bli bättre luft de kommande dagarna, 
 
Såg förresten på en kompis instagram att hon läst att när man står mitt i en skogsbrand så är partikelhalten motsvarande 400 på mätskalan. I Shanghai tangerades 500 under småtimmarna inatt. 
 
Så vad gör man. Jo, vi sitter inne, lyssnar på luftrenarna som blåser och försöker sysselsätta oss. Jag dricker hett vatten med ingefära och lade till gojibär i youghurten i morse. Ingefära renar kroppen från toxiner hade Karin läst, och gojibär har också en bevisad god effekt på kroppen, hög på antioxidanter som också har en renande effekt. Det rör sig en del tankar om att boka om flygbiljetten och ta oss ur landet så fort som möjligt, men att flyga med en förkyld bebis, det är nog inte heller så bra. 
 
 
Shanghai - förorening - pollution