Förberedelser för ett Hejdå

Söndag morgon och det är helt vitt utanför fönstren. Kan inte ens se husen nedanför eller mitt över om jag anstränger mig. Tyvärr är det inte snö, hade nog hellre önskat det, utan dimma! Giftig dimma... men inte alls hälften så giftig som för två dagar sedan, vilket ju känns väldigt skönt. Där och då önskade jag oss långt bort härifrån.
 
Här har vi alltså hållt oss inne i tre fyra dagar, har faktiskt tappat räkningen, för luften är ingenting jag frivilligt tar ut en bebis i. Jag var ute en sväng i går förmiddag, men fick ont i huvudet av den där äckliga luften, eller var det kanske allt ljus som jag inte sett på länge. Idag händer det äntligen lite saker i vårt tillfälliga boende, våra närmsta och "äldsta" Shanghaivänner kommer hit på ett Byebye-mingel, äter fingerfood, pepparkakor och hjälper förhoppningsvis till att tömma vad som är kvar av barskåpet. Innan dess var planen att fota julkort på Lily, men det skulle bli Rudolf med röda mulen på korten i så fall, så frågan är om vi inte skjuter lite på det... alternativt retucherar lite ;) 
 
 
Sötaste klänningen väntar på en liten kropp för julkortsfotografering. Pepparkaksgumman? 
 
 
Nu hör jag en liten förkyldis vakna upp efter en förmiddagsnap. Hennes pappa vaknar antagligen med henne för i dag sover vi i skift. Det var nämligen en liten som vaknade och absolut inte ville somna om precis när vi gick och lade oss igår. Vi som för en gångs skull kom relativt tidigt i säng och såg fram emot en lång och skön vila. Men, en vaken snorig bebis som lekte tittut med sin snuttebjörn och som dessutom vaknade igen bara några timmar senare har hållt oss igång i natt. Jag fick sovmorgon när de gick upp halv sju och nu har C fått en välförtjänt nap han också. Men, om ett par timmar dyker våra gäster upp och det ska hämtas mat och kaffe (catering från Starbucks!) så nu får datorn vila och jag sätta fart!