De sista två veckorna i Shanghai

Så har vi sagt hej då och kramat om nästan alla våra fina vänner i Shanghai under gårdagens get together hos oss. Vi fixade lite enkelt småplock från favoriten Malabar och caterade kaffe från Starbucks. Så smidigt! Dock var det mängder med kaffe över så vi hällde nog ut ungefär en 15 koppar i morse, kändes lite skumt (vad händer med avloppet då liksom, koffeinhöga kloakråttor?)
 
Man ska inte göra saker krångligare än vad de är, särskilt inte med ett minimalt kök och ont om tid. Att catera kaffe från Starbucks var ju en otroligt smidig grej. Vår kaffebryggare gör nämligen bara tre koppar per bringare så det hade tagit nån timme eller två att få ihop kaffe till alla. Irish bjöds också, vilket kändes helt rätt när det faktiskt var andra advent och man vill värma upp sig lite.
 
 
Men, kanske blir det inte ens två veckor kvar i Shanghai för mig och L. Vaknade upp till ännu en galet förorenad dag och det där jobbiga känslan kryper på oss. Gör luftrenarna verkligen ett bra jobb, vad händer med lungorna egentligen och är hennes hosta baserad enbart på den där förkylningen som slog till innan helgen eller är det kanske lite sot i lungorna också. Nya lägenheten är visserligen fräsch, varm och med bra städning mm, men det tränger in dofter från gatan nedanför (24 våningar, men ändå) som vi definitivt inte hade i förra lägenheten och drar in mycket från dörr och fönster, så kanske är det än sämre luft här. I vilket fall kommer två veckor till instängda i den här lägenheten inte göra oss något gott och prognosen visar inte på nån bättre kurva för föroreningarna, så vi bestämde imorse att vi ska försöka boka om min och L's biljett. Delade känslor och sannerligen inte det Shanghaiavslut jag tänkt mig. Vad hände med mitt frisörbesök, en sista mani och pedi, lunchen på Maya och den där fantastiska bubbelbrunchen på Langham Xintiandie som är planerad till söndag. Ledsamt, men champagne har jag druckit förr, brunchen på Maya kan jag stå över och vad är väl lite hår och nagelfix jämfört med god hälsa. Men attans... det värker i hjärtat om avskedet från Shanghai blir ett "jag vill bara härifrån" istället för ett långsamt adjö.
 
 
starbucks