Chi Fan Cookbook

Jag bara måste tipsa mina Shanghailäsare om en trevlig julklapp, till er själva, till era Ayis (om de lagar mat åt er) eller till era kollegor och kinesiska vänner. Det handlar om en kokbok som en helt vanlig svensk tjej gjort, här i Shanghai. 
 
Ett exempel på både recept och stil. Underbara färgsprakande bilder. Blev automatiskt sugen på allt porslin på bilderna dessutom.... 
 
 
Chi Fan betyder äta lunch/middag på kinesiska, eller egentligen äta ris - men meningen är såklart att äta mat. Kokboken är helt enkelt alla författarens favoritrecept, det som hon och hennes man själva lagar på kvällarna. Jag fick nys om denna bok på det julbord vi var i söndags, då författarinnan Johanna och hennes man stod och hade sin bok helt färsk från tryckeriet till salu. Otroligt rolig ide, väldigt snygg och med massa olika recept. Det är skandinaviska recept, kan hända med en touch av lite andra smaker, tänk thai och taco-snits på några av dem. Vad som gör den så speciell är att recepten också är skrivna på kinesiska! Voila, aldrig har det väl varit så enkelt att förklara för Ayin vad som ska tillagas. Det finns dessutom inte bara mat däri, utan andra godsaker som till exempel chokladbollar.. mmmm! 
 
Ni kan läsa mer om boken här. Jag frågade Johanna om den går att beställa online och om ni är intresserade så går det väldigt bra att beställa den via mail, på order@chifan.se för 299 RMB. Men det är nog att skynda på som gäller, såg på instagram (@chifancookbook) att böckerna var eftertraktade!
 
 
 
 
Det är så kul och upplyftande att se att det finns dem som vågar förverkliga sina drömmar, Johannas var att skriva en kokbok, grymt tycker jag!
ChiFanCookbook - Matlagning - Shanghai