En afton med stil

 
En fin tradition som blev till för några år sedan är den härliga juldagsmiddagen hos våra goda vänner, åtta vänner sedan länge som möts för mycket prat och god mat. I år flyttade vi från ena parets hus till ett annat, nyköpt med nytapetserad matsal och bebott sedan två veckor. Vi håller visst på att bli vuxna nu! Förra året var det en liten parvel som sov på övervåningen och en liten sessa i magen, i år sov de båda två i var sitt rum, lugnt och tyst efter att ha hängt med under middagen en stund och vi föräldrar fick äntligen dricka vin och njuta av skratt och roliga minnen tillsammans tills midnatt närmade sig och det var dags att promenera hem med lillan i vagnen. Fördelen med småstad, att allt bara är en lite promenad bort. 
 
 
 
 
Vår underbara lilla tjej har varit på ett så strålande humör den senaste veckan att det knappt kan vara möjligt och det är roligare och mysigare än någonsin att vara mamma! Hon är nästan alltid glad och sitter långa stunder och leker själv med sina nya leksaker på mattan här hemma hos hennes mormor och morfar. Tjoar, pratar och skrattar åt allt möjligt. Lite mammig är hon dock och när mormor varit barnvakt under några timmar idag blev hon så glad när vi kom hem att hon nästan började krypa av bara farten :) För det gör hon inte än vår tjej, lite bekväm av sig tror jag allt! På juldagen invigdes en söt liten julklapp från mig. Den svartvita kjolen från Littlephant kommer från Lindex. Dör man sötdöden eller vad?! Ballerinastrumporna är köpta på Motherworks i KerryCenter Shanghai.
 
Blivande ballerina? 
 
 
 
Littlephant - att vara mamma - juldag
4

Här är jag

 
 
God fortsättning önskar jag från ett regnigt Tranås där vi härbärgerar dessa dagar. Temporära hemmet tills vi har flyttat in i lägenheten i Jönköping. 
 
Det är många som undrat om det inte kommer ett nytt blogginlägg snart. Men sanningen är att jag inte vet vad jag ska blogga om. Ingen lust, ingen inspiration. Jag känner mig nog lite vilsen om jag ska vara helt ärlig. Nytt (mjaa, nygammalt) land, inget eget hem just nu, mitt emellan att känna sig på besök och inflyttad. Dessutom julstök, en äntligen överstånden jetlag, många middagar och annat kul som tar tid från datorn und so weiter.
 
Det var ju faktiskt ingen egentlig Shanghaiblogg vad jag hade (har). Hemmahoshanna har ju hängt med nästan sedan det där med att blogga blev poppis, och bloggat har jag, var jag än varit. Men Shanghaivinklingen kändes helt klart lite mer spännande och givande att skriva om. Som att jag kunde dela med mig av något som kunde hjälpa andra finna rätt i den stora staden i öst. Men nu, bloggande från en liten stad i Sverige, där jag kanske inte helt känner mig hemma längre efter nästan åtta år som utflyttad. Så jag behöver lite tid att tänka om, vinkla om. Hitta intresse i mitt eget liv igen. Sånt som inte bara kretsar kring mammafika och Lily. 
 
Med det är allt några inlägg på lut, för det är ju inte en helt självklar sak det här med att flytta hem, skicka sitt bohag, skriva in sig i landet igen och hitta nytt boende och flytta tillbaka till ett svenssonvardagsliv. Ganska skönt att få en liten lyxig paus hemma hos mor och far och lite lätt lära sig städa igen ;) 
 
 
 
Nu har vi i alla fall firat en härlig julafton! Vi intog Tranås Prästgård där Cs bror med familj bor. Och äntligen fick jag lite julkänsla! Så genom lite bilder önskar jag en väldigt god fortsättning, och så kanske inspirationen kommer tillbaka i takt med att julkänslan kryper sig på! 
 
 
 
Jul - utlandssvensk
2

Pepparkaksgumman

Barn. Ja men då måste man väl ta sånna där ursöta julkort? Jag menar, ingen förväntar sig väl mig och C i renhorn längre när vi har något mycket sötare att skicka på posten. 
 
Sista veckan i Shanghai blev det en snorig fotosession på prinsessan. Iklädd världens sötaste lilla klänning som hon fick när hon föddes, lagom nu! Sånna presenter gillar vi.
 
 
Här i Sverige börjar julstämningen infinna sig. Lite pepparkakor med ädelost, glögg, promenader i motsol och andedräkt som står vit ur munnen. Jag har hunnit med alla julklappsköp, skickat iväg årets julkort (tips att använda postens vykortservice med egna bilder som blir vykort) varit på mammafika, kollat in vännernas nya enormt fina hus och äntligen kommit över den massiva jetlag som drabbade oss (Lily). Nu är vi på banan igen och ser fram emot en hektisk julhelg! 
 
 
 
 
bebisfotografering