Ett näste för en liten

Se vilket ursött litet babynest som ligger härhemma och väntar på att det ska passa in en liten varm bebiskropp däri. Tack till finaste Sara som erbjöd sig att sy en liten dagbädd till vår skatt! 
 
 
Där kommer bebis att trivas urbra tror jag, i en svartvit prickig liten mjuk bädd som vi kan bära med oss och lägga där det passar.
Självklart har vi en riktig säng också, om nu någon skulle tro något annat. Den är fortfarande obäddad och väntar i en tom barnkammare. Faktum är att sängen ju inte alls kommer stå i den där barnkammaren de första månaderna i alla fall utan få flytta in i vårt sovrum till en början. Men lika sugen är jag på att bädda den för det.. fast OM det drar över en massa, då hinner det väl damma igen innan den kommer till användning, så lika bra att tåla sig lite till. Ja en dag eller två, rastlös som få är jag ju och måste ha något att sysselsätta mig med på dagarna.
 
Sysselsättningslistan är lång i väntan på ankomst om det står både müsslitillverkning och bakdejt på den. Igår gick vi och handlade och C fick släpa hem tunga kassar med allt möjligt nu när jag äntligen har tid att laga mat igen! Vilken lyx det är, att ha all tid i världen att tex laga mat! Kan ju låta konstigt, men det känns inte som att det funnits tid till det tidigare under de tre år vi bott i Shanghai... 
 
 
 
 
 
babynest - bebis - dagbädd - lifeinshanghai - mammaledighet
2

Stunderna som räknas

Jag kan inte annat säga än att jag hade en fantastisk första dag på min mammaledighet. Jag fick håret fixat hos bästa Papa, så nu är jag redo för att vara med på alla de där fotona som kommer klickas iväg de första dagarna. Håret är lätt och fräscht igen, och lite ljusare lagom till sommaren. 
 
Sen fick jag äntligen hänga med Sara och Alma igen! (och några andra). Äta lunch i solen på Yongkang lu, sitta i deras park på en filt i många timmar och bara njuta av att det var så fantastiskt väder, en iskaffe från Café Volcan, blå himmel, 25 grader och ledig tid utan några som helst måsten. Bra start, oh yes! 
 
Sen fortsatte vi med avslappnat häng hemmahosfamiljen W där C slöt upp för middag efter en jobblördag. Tidig kväll blev det och jag är nästan utvilad idag. Just det här med utvilad känns lite sådär för tillfället annars när jag vaknar alldeles för många gånger per natt i försök att vända på mig i sängen. Jepp, den bittra verkligheten av den där fina kulan, det är inte helt lätt att vända på sig i bingen, eller särskilt skönt heller för den delen. Träning inför sömnlösa nätter, jag får se det som något positivt! 
 
En bild från en annan skön helg. Förra närmare bestämt (innan håret blev fixat). Och de där fina balkongblommorna.. jag lyckades nästan döda dem på mindre än en vecka, hur tusan är det möjligt!? Kom på i sista sekund att jag glömt vattna så nu är de på återhämtning igen, pjuh!
 
 
 Förresten! Ni glömmer väl inte erbjudandet på 15 % hos Petra Ringström vid beställningar på webbsidan? Kolla in inlägget nedan. Erbjudandet gäller till och med idag, söndag.
Papa - Petra Ringström - Shanghai - frisör - mammaledighet
2

En bra start på ledigheten

Och så var dagen D här. Nej, nu menar jag ju inte DEN dagen D, utan den med lilla D. Nämligen dagen då jag checkade ut från jobbet för en mammaledighet.
Nu ska jag få betalt för att gå hemma! Hur galet är inte det?! Men, det är ju inte riktigt så bra som i Sverige. Jag går under kinesiska regler, så jag har 4 månader eller närmare bestämt 128 dagar ledigt med full betalning, inga 80% av något tak här inte. (Tyvärr är ju inte lönerna så höga...)
De resterande 6 månaderna av min mammaledighet har jag tagit tjänstledigt, det känns nämligen inte helt ok för mig och C att lämna bort en 4 månaders bebis till en Ayi (nanny). Det är nog väldigt svenskt att känna så, för ser man på de flesta andra länder både i Europa och andra delar av världen så verkar 6 veckor till 4 månader vara med av den standard som gäller och de icke-svenska blivande mammor och pappor vi träffat på häpnar när jag säger att jag ska vara hemma 10 månader!
C då? Nej han får inget ledigt stackaren... 10 dagar i samband med födseln, that's it.


Så nu sitter jag min första lediga eftermiddag, efter en bebiskoll och en liten promenad i en solig park, och väntar på en vän för en eftermiddagsfika. Sedan bär det av till El Willy för en fredagsmiddag! Så firar jag in min mammaledighet! Hurra för det!


1