The Arrivals

Så var de äntligen här. Vännerna från hemma!
Igår morse kom de infarandes bland en hel hög med väskor och med sina konstanta skrattande ansikten. Kramkalas och sedan var jag tvungen att skynda iväg till jobbet. Med sig hade de en hel del gott till kylen och en extra liten gottepåse till mig. Den som jag själv inte hann med i somras. Lycka för en tjej som inte kan vara utan muffin och brownie. Några av er vet nog vad jag pratar om nu... Make up store såklart!
 
Att de kom just igår var också så himla perfekt, och välplanerat, för när jag gick hem från jobbet igår planerade jag nämligen inte att komma tillbaka på en hel vecka! Nu är det October Holidays, dragon boat festival och national dag och hela Kina är mer eller mindre lediga en vecka. Jag jobbar på fredag, C jobbet idag men inte på fredag och vi båda behöver den här ledigheten riktigt mycket!
 
Gästerna ligger fortfarande och sover, C är på jobbet och jag har för första gången på en vecka tid och lust att sätta igång datorn och kolla på bilderna från helgen i Suzhou och hinna ifatt på lite bloggar. Det har varit en hektisk och tröttsam vecka. Jobb, mandarinlektioner, huvudvärk och en ofrivillig kväll på akuten efter en liten sportolycka för C - ingen fara, inget allvarligt men några stygn och ett ärr får han leva med framöver.
Så nu ska vi ha ledigt, oj så ledigt vi ska ha!
 
 
And so they are here! Finally! The practically fell in to the apartment in a pile of luggage, with huge smiles on their faces and it really represents how also me and C are feeling about the upcoming one week of national holiday, no work and great company! And goodie bags they brought, both for the tummie and for the make up shelf. A girls best friend? Make up store!
 
 
Helg - Semester - Shanghai - makeUpStore - visitors
3

Good morning autumn

Trots att det fortfarande är en sådär 25 grader ute här i Shanghai och den snålblåsiga hösten inte finns på kartan, känns det som att hösten har kommit.
Kanske är det för att vi faktiskt går in i oktober alldeles snart, eller så är det för att vi ska vara lediga en hel vecka (mid-autumn festival) och vi planerar att hänga i stan med solbrillor på alldeles lagom varma utefik, med möjlighet till kofta!

Det är konstigt men jag längtar faktiskt efter att få ha lite lager på lager igen. Blusar, koftor, jackor och massa schalar såklart.

Två dagar kvar på veckan och vi har hunnit hämta och vila upp oss lite från förra besökarna som åkte i måndags morse. Det vill säga tvätta sängkläder och bädda om i gästrummet. Men redan imorgon bitti kommer nya och vi ser fram emot att faktiskt kunna ha ledigt tillsammans med våra besökare för en gångs skull!


Even though the temperature still reaches 25 C during the days it somewhat feels like autumn and I can't wait to dress in layers with cardigans, jackets and scarfs.

We have just gotten around from the last visitors that left on Monday and tomorrow morning new ones arrive! Next week is mid autumn festival in China and we look forward to, for once, having time off together with our visitors! No stress and rushing from work to make it to dinner, just relaxing and hanging around the cosy streets of Shanghai.

1

Grande Finale

Åh vi har haft en helt underbar helg i Suzhou med mamma och pappa! Skönt i luften, strosat på stan, ätit ny och god mat, hunnit se ett av Unescos kulturarv (en vacker gammal kinesisk trädgård), druckit kaffe, tittat på gamla härliga hus, suttit på tehus..

Det kunde inte blivit en bättre helg och inte nog med det avslutade vi på Cuivre med en höjdarmiddag som en avslutning på deras Shanghaivistelse och för att fira lilla mammas födelsedag (som är imorgon men på ett flyg så det får allt firas i förtid!)

Tryffelrisotton och sen hallonsorbet med mascarpone på en jättemacron var vinnarna ikväll!


We have had a fantastic weekend in Suzhou with my parents. Checking out some shopping, strolling in old towns and in one of Unescos world heritages.

The grande finale of their Shanghai trip was tonight with a final dinner at our favorite Cuivre. They always deliver and tonight the truffles risotto and the raspberry sorbet with mascarpone on a giant macron won!

7