Syskonkärlek

 
Det är inte mer än dryga halvåret sedan storasyster med familj var här och hälsade på i Shanghai. 10 intensiva och roliga dagar! Och om bara några dagar kommer nästa storasyster med man och hälsar på! Dock bara 5 dagar, men ska vi hinna med lika mycket så lär dagarna bli än mer intensiva!
 
Det är verkligen speciellt när familjen kommer och hälsar på, särskilt syskon tror jag. Att få visa upp sitt liv, hur man bor, vad man gör, vad är vardag och vanligt i mina ögon som inte alls är vanligt när man bor i Sverige. Visa pärlorna och de där små ställena som man som turist inte hittar till, de där som tar ett par år att finna.
 
På fredag kommer de, och jag längtar!
 
En syskonbild från vårt bröllop förra sommaren. Mellansyster till vänster och storasyster till höger. Denna gången är det mellansyster som kommer till Shanghai!
 
 
 
 
 
 
 
2

Scary

I lördags var det många fantasifulla, skrämmande och creepy outfits med på Halloweenfesten. Vinnaren av mest kreativa och definitivt den med iögonfallande och skrämmande outfiten vann helt klart Sara som lyckades skrämma livet ur inte mindre än två dörrvakter med sin "premature born baby" under kvällen, fniss fniss! Perfekt tips till er som är gravida och inte vill klä ut er till pumpor ;)
 
 
Jag själv, och maken, höll det lite mer enkelt (i brist på tid) och tog inspiration av twilight och förvandlade oss till två halvstylish vampyrer. Mja.. utan teatersmink var det inte superlätt, men man tager vad man haver! I detta fallet en gammal vit kajalpenna som låg kvar i sminkboxen sedan den där åldern då det var "snyggt" att kanta ögonen med vitt! Dvs.. den borde nog slängts i soporna för ungefär 10 år sedan, men ibland är det bra att spara! Mina ditmålade huggtänder höll i alla fall hela kvällen så det var åtminstånne bra kvalitet på pennan!
 
 
 
 
 
Shanghai - halloween - vampyr
1

Söndagshäng

Godmorgon ni som vaknar sent i Shanghai eller just vaknat i Sverige! Idag har vi en seg start på söndagen efter en riktig dunderfest igår! Visserligen gick jag hem lite tidigare och följde inte med ut men vaknade sen när C trillade in några timmar senare. Så vi tillåter oss en slö morgon i soffan. Frukostgröten intagen men frukosten pimpades idag med avokado och keso från avokadotanterna på wulumuxi road. De är en guldgruva och igår var det galet mycket folk (läs västerlänningar) där!

Vi spenderar också morgonen med att se ikapp 3 avsnitt på bästa serien ever - Dexter! Det blir nog ett Solsidan senare i eftermiddag också, men kanske vi vågar ta oss ut innan dess. Kanske..idag är det nämligen helkass luft i Shanghai och ett vitt dis över hela stan. Kanske är det lite spökslöjor kvar sedan gårdagens alla skrämmande fester!


Såhär ser det ut hos avokadotanterna, en strid ström av mestadels utlänningar som köper grönsaker man inte hittar någon annanstans, kronärtskockor, rödbetor, fikon mm, och ost! Parmesan, getost, keso och massa annat gott! Igår köpte jag avokado, keso, importmjölk (den kinesiska är inte särskilt nyttig.. Till och med mina kinesiska kollegor vägrar dricka den) honung mm. Honung är bra när höst och vinter kommer, en sked honung om dagen brukar hålla mig frisk från jobbiga förkylningar!